Κόσμος

Nissan Pivo, η εξέλιξη του αυτοκινήτου πόλης του μέλλοντος

Το Nissan Pivo είναι ένα μακροχρόνιο project εξέλιξης του αυτοκινήτου πόλης του μέλλοντος που έχει ξεκινήσει η ιαπωνική φίρμα από το 2005 με το Nissan Pivo 1.
Το 2007 ακολούθησε το Nissan Pivo 2 και τώρα έχουμε το Nissan Pivo 3.
Η 3η εξέλιξη του Nissan Pivo θα παρουσιαστεί στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο. Σε σχέση με τα προηγούμενα δύο διατηρεί την 3θέσια διάταξη του εσωτερικού με τον οδηγό να κάθεται στο κέντρο με… αγωνιστική διάθεση.
Για την κίνηση έχουν επιστρατευτεί τέσσερις κινητήρες (αγνώστων λοιπών στοιχείων, πιθανότητα λειτουργούν με ρεύμα) οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στους ισάριθμους τροχούς.
Οι τελευταίοι και πιο συγκεκριμένοι οι οπίσθιοι έχουν τη δυνατότητα να στρίβουν ανάποδα, κάτι σαν 4διεύθυνση, με αποτέλεσμα – όπως θα δείτε και στο video – το Nissan Pivo να απαιτεί μόλις 4m ώστε να κάνει μία περιστροφή.
Επιπλέον το μήκους 3m Nissan Pivo θα μπορεί να παρκάρει μόνο του αλλά και να έρχεται στον οδηγό του με τον τελευταίο να δίνει εντολή από το smartphone του. Ο KITT είναι προ των πυλών.
Οι υπεύθυνοι της Nissan τονίζουν ότι ακόμα έχουμε δρόμο μέχρι το Pivo να έχει φτάσει στην τελική του μορφή.
Το φινάλε της εξέλιξης και η έναρξη της παραγωγής προσδιορίζεται, χωρίς ωστόσο να είναι και σίγουρο, κάπου μεταξύ του 2016 και 2017. Ίδωμεν.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4n9lRFEohok[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *