Κόσμος

Β.Ιρλανία: Επίθεση με δύο νεκρούς σε βρετανική βάση

irlandia_epi8eshΗ χθεσινή αιματηρή επίθεση εναντίον στρατοπέδου του βρετανικού στρατού, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο στρατιωτών, δε θα “εκτροχιάσει” την ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία έχει την υποστήριξη του πληθυσμού, δήλωσε σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν. “Κανείς δολοφόνος δεν μπορεί να προκαλέσει τον εκτροχιασμό μιας ειρηνευτικής διαδικασίας που έχει την υποστήριξη των ανθρώπων στη Βόρεια Ιρλανδίας. Θα ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας ώστε η ειρηνευτική διαδικασία να διατηρηθεί. Η πρώτη μας προτεραιότητα υπήρξε πάντοτε η ασφάλεια των κατοίκων της Βόρειας Ιρλανδίας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εγγυηθούμε ότι η χώρα είναι ασφαλής”, δήλωσε ο Γκόρντον Μπράουν στην πρώτη του επίσημη αντίδραση για τη χθεσινή επίθεση.

Το βράδυ του Σαββάτου άνδρες με βαρύ οπλισμό επετέθησαν εναντίον του στρατηγείου μονάδας του μηχανικού στο Μασερίν, την κομητείας του Άντριμ, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων βορειο-δυτικά του Μπέλφαστ.

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο στρατιωτών. Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας διευκρίνισε ότι τέσσερις ακόμη άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση, ένας από τους οποίους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την επίθεση καταδίκασε ο επικεφαλής του κόμματος του Σιν Φέιν Τζέρι Άνταμς. “Η επίθεση που συνέβη χθες βράδυ αποτελεί επίθεση ενάντια στην ειρηνευτική διαδικασία. Είναι αδικαιολόγητη και αντιπαραγωγική”, δήλωσε ο κ. Άνταμς σε ανακοίνωση του.

“Το Σιν Φέιν πρέπει να είναι συνεπές. Επομένως θα υποστηρίξει την αστυνομία στην προσπάθεια της να συλλάβει όσους εμπλέκονται στην υπόθεση. Η πρόθεση τους είναι να ξαναφέρουν τους Βρετανούς στρατιώτες στους δρόμους. Θέλουν να σταματήσουν την πρόσφατη πρόοδο της Ιρλανδίας και να προκαλέσουν ξανά συγκρούσεις”, τόνισε ο Τζέρι Άνταμς.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *