ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Open Compute Project από το Facebook

Το Facebook, απο “so coal network” αρχίζει και γίνεται παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες εταιρίες ενός τέτοιου (μεγάλου) μεγέθους σε όλο τον πλανήτη.

Για παράδειγμα, το Data Center του Oregon μετά απο μελέτες για την πιό οικολογική και πράσινη λειτουργία του έχει φτάσει σε σημείο να καταναλώνει 38% λιγότερη ενέργεια απο αυτή που θα κατανάλωνε υπο νορμάλ και συμβατικές συνθήκες και θα έχει κόστος 24% λιγότερο για την συντήρησή του και την αναβάθμισή του σε σύγκριση με τα υπόλοιπα Data Centers.

Αυτά βλέπει η εταιρία του Zuckerberg και γυαλίζει το μάτι της μιας και οικολογία στις μέρες μας (τουλάχιστον για τα μεγαθήρια “στύλ Facebook”) δεν είναι τίποτα άλλο παρα οικονομία, δηλαδή…χρήμα και έτσι οι ιθύνοντες του Facebook σκέφτηκαν έναν ακόμη πιό αποτελεσματικό τρόπο ωστε να κάνουν τις έρευνές τους ακόμα πιό προσοδοφόρες.

Το Open Source, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με software έχει πολύ καλά αποτελέσματα, γιατί λοιπόν να μην γίνει μία αντίστοιχη έρευνα για τα Data Centers του Facebook;

Και εγένετο Open Compute Project, ένα project το οποίο είναι ανοιχτό προς τον κόσμο, τους απλούς ανθρώπους με γνώσεις μηχανολογίας οι οποίοι θα βάλουν και αυτοί με τη σειρά τους ένα λιθαράκι για να γίνει το Facebook ακόμα πιό πράσινο, τόσο που να μην έχει να πληρώνει τα έξοδα που πληρώνει αυτή τη στιγμή και… (φυσικά) να γίνει πιό οικολογικό, να χρησιμοποιεί τον αέρα, την θέρμανση απο το Data Center και να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ωστε τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο.

Σαν μέρος της διαδικασίας, το Facebook δημοσιοποιεί τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή σαν στοιχεία για την έναρξη της μελέτης. Για να δούμε, θα έχει αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια;

[Dailyfix.gr @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *