Αθλητικά

Κλότσησε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός

Leto_PAO_Asteras_2009Σε οδυνηρή ισοπαλία υποχρεώθηκε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ με 1-1 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να αποσπαστεί τέσσερις βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας μια εβδομάδα πριν το ντέρμπυ των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη. Σωρεία ευκαιριών απώλεσαν οι παίκτες του Τεν Κάτε που δικαιούνται να «φωνάζουν» για τη φάση του 80΄ όταν ο διαιτητής αρνήθηκε στον Παναθηναϊκό πέναλτυ σε ανατροπή του Βύντρα.
Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο Αστέρας Τρίπολης κάνει τη ζημιά στον Παναθηναϊκό και μάλιστα με το ίδιο σκορ. Οι παίκτες του Βλάχου με εξαιρετική αλληλοκάλυψη κάλυψαν τους διαδρόμους προς την περιοχή τους και «χτύπησαν» την κατάλληλη στιγμή στο 61΄ «παγώνοντας» το ΟΑΚΑ με τον Ουντόζι. (0-1).
Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν σε κανένα σχεδόν σημείο του αγώνα την υπεροχή τους που αποδείχθηκε φλύαρη και χωρίς ουσία. Οι παίκτες του Τεν Κάτε αδυνατούσαν να περάσουν σωστά την μπάλα στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα και όταν συνέβαινε αυτό οι επιθετικοί από υπερβολική σιγουριά ή από άγχος έχαναν την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Το γκολ του Σισέ στο 74΄ δεν στάθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του που μέχρι το τέλος πίεσε ασφυκτικά για το 2ο γκολ που όμως δεν ήρθε ποτέ.
Οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος όπου απειλούσε κυρίως με σουτ του Σισέ που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Αναστασόπουλο (6΄, 9΄, 12΄, 13΄).
Στο 31ο λεπτό, πάντως, οι γηπεδούχοι έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Σαλπιγγίδης υποχρέωσε τον Αναστασόπουλο σε εντυπωσιακή επέμβαση, στην κεφαλιά που επιχείρησε.

Στην επανάληψη, ο Αστέρας άρχισε να βγαίνει απειλητικά προς τα καρέ του Παναθηναϊκού και στο 52΄ με τον Τσέζαρεκ σούταρε άστοχα, ύστερα από πάσα του Βίλτσες. Στο 61ο λεπτό οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ με δυνατό σουτ του Ουντότζι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος έξοδο του Τζόρβα σε φάουλ του Καρέρα. Στο 64΄, όμως, σε φάση που θα συζητηθεί, ο διαιτητής Αμπάρκιολης άφησε την πελοποννησιακή ομάδα με 10 παίκτες, δείχνοντας αυστηρότατη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λαδάκη. Ο Παναθηναϊκός πίεσε πολύ στη συνέχεια και στο 74΄ ισοφάρισε με τον “μόνιμο” σκόρερ του, τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος δέχθηκε πάσα από τον Ρουκάβινα.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι άσκησαν ασφυκτική πίεση απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος αμύνθηκε σθεναρά, με τους “πράσινους” να διαμαρτύρονται εντονότατα για πέναλτι σε ανατροπή του Βύντρα στο 80΄, σε φάση που επίσης θα συζητηθεί. Λίγο πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας ο Πετρόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η κεφαλιά του Σαριέγκι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στέρησε από τον πρωτοπόρο την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό στους τέσσερις βαθμούς και όλα πια θα κριθούν στο μεταξύ τους ντέρμπυ την επόμενη Κυριακή.

Διαιτητής: Α. Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

Κόκκινη: 63΄ Λαδάκης (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Σιμάο, Γκάμπριελ, Τζόρβας – Λαδάκης, Ουντότζι, Αναστασόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σαριέγκι, Νίνης (73΄ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Γκάμπριελ, Βύντρα, Σιμάο (62΄ Ρουκάβινα), Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (80΄ Σαλπιγγίδης), Σισέ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Τσέζαρεκ (83΄ Καούνος), Αργυρόπουλος, Καρέρα, Λαζαρίδης, Ουντότζι (78΄ Ζεάν Κάρλος), Βίλτσες (66΄ Ρόκας), Λαδάκης, Μαρσελάο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *