Αθλητικά

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αρκέστηκαν στο 0-0 στο «Καραϊσκάκη»

dudu_olympiakos_2008tΟλυμπιακός και Παναθηναϊκός αρκέστηκαν στο 0-0 στο «Καραϊσκάκη» ύστερα από ένα απογοητευτικό παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις, αφού οι δύο ομάδες, ειδικά ο Ολυμπιακός, δεν ρίσκαραν για να πάρουν τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπυ της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.
Η δύναμη, τα σκληρά μαρκαρίσματα και το κάκιστο θέαμα ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία στο μεγάλο ντέρμπι της 24ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.
Το πρώτο ημίχρονο πέρασε με φάσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Επικράτησαν οι δυνατές προσωπικές μάχες, ειδικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής, χωρίς τις καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες.

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα έγινε στο 20ο λεπτό. Ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε από τα δεξιά κόρνερ και ο Άντζας μόνος του έπιασε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 28′ ο Πατσατζόγλου επιχείρησε εξαιρετικό σουτ περίπου από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του, πίεσε την άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Νικοπολίδη. Στο 44ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε τον σημαντικότερο αμυντικό του, καθώς τραυματίστηκε στον δεξί δικέφαλο ο Άντζας, ο οποίος παραχώρησε τη θέση του στον Ζεβλάκοφ.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε άρδην στο 58΄ με τη φάση της αποβολής του Σαριέγκι. Ο Σαριέγκι μάρκαρε αντικανονικά τον Γκαλέτι και ο διαιτητής του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες. Από το εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός ανέβασε ταχύτητα θέλοντας να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή και να πλησιάσει με αξιώσεις στην εστία των «πρασίνων», όμως ήταν φανερή η αδυναμία του να δημιουργήσει ρήγματα στην «πράσινη» εστία, ούτε από τον άξονα, αλλά ούτε και από τα πλάγια, όπου, κυρίως από δεξιά, οι πλάγιοι δεν κατάφεραν ουδέποτε να βγάλουν μια σέντρα της προκοπής.
Αντίθετα ο Παναθηναϊκός δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου στην απόδοσή του η αποβολή του Σαριέγκι και είναι χαρακτηριστικό ότι είχε ακόμη και δοκάρι από απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη στο 69΄ του αγώνα.
Δύο λεπτά νωρίτερα οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία της επανάληψης. Τότε ο Μπελούτσι βρέθηκε σε πολύ καλή θέση στο κέντρο της μικρής περιοχής του Παναθηναϊκού, αλλά το σουτ απέκρουσε ο Γκαλίνοβιτς.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία τους στο 88′, όταν ο Μπελούτσι έπιασε την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Γκαλίνοβιτς να πραγματοποιήσει την καλύτερη απόκρουση του αγώνα.

Ο διαιτητής Σπάθας (Πειραιά) έδειξε αρκετές κίτρινες κάρτες. Συγκεκριμένα παρατήρησε τους Ντουντού, Βαβζίνιακ, Ντιόγκο, Πάντο, Γκαλέτι, Μπελούτσι, Χριστοδουλόπουλο, Σπυρόπουλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πάντος, Άντζας (44′ Ζεβλάκοφ), Τοροσίδης, Ντουντού, Πατσατζόγλου (76′ Μενδρινός), Αβρ. Παπαδόπουλος, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς (80′ Οσκαρ), Γκαλέτι, Ντιόγο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Νίλσον, Βαβζίνιακ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (84′ Κλέιτον), Ίβανσιτς (63’Σπυρόπουλος), Ρουκάβινα (65′ Χριστοδουλόπουλος).

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *