Αθλητικά

Κέρδισε και τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός, 2-1 με γκολ του Κατσουράνη

Katsouranis_PAO_PAOK_2009

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπυ της 8ης αγωνιστικής που έγινε στο ΟΑΚΑ επικρατώντας με 2-1 επί του ΠΑΟΚ έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Κώστα Κατσουράνη που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του που διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα. Για «όσκαρ» το 2ο γκολ του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και με τον Σωτήρη Νίνη σε ρόλο οργανωτή, επιχείρησε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ. Στο 16′ και σε κόρνερ του νεαρού μέσου, ο Σαλπιγγίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ νέα κεφαλιά του Σισέ στο 22′ πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Χαλκιά. Ενα λεπτό αργότερα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο 23′ και σε σέντρα του Νίνη, ο Κατσουράνης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στη μεσαία γραμμή και δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους στα «καρέ» του Κώστα Χαλκιά. Στο 30′ από σουτ του Σισέ πάνω στην κίνηση, «εξουδετέρωσε» ο Χαλκιάς, και στο 34′ ο Σαλπιγγίδης δέχτηκε την ασίστ από τον Νίνη, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.
Η μπάλα «τιμώρησε» τους γηπεδούχους καθώς σε μία αντεπίθεση στο 39′, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε. Ο Βιεϊρίνια έφυγε ωραία μπροστά και με δυνατό σουτ «έγραψε» την ισοφάριση (1-1).

Η πίεση των παικτών του Τεν Κάτε έγινε ακόμη πιο ασφυκτική για την ομάδα του Σάντος που προσπαθούσε κυρίως με αντεπιθέσεις να πιάσει στον «ύπνο» την άμυνα του Παναθηναϊκού.
Στο 60′ και σε σέντρα του Σαλπιγγίδη, ο Σισέ επιχείρησε “τακουνάκι”, όμως δεν νίκησε τον Χαλκιά, ο οποίος στο 67′ πραγματοποίησε καταπληκτική απόκρουση σε σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή. Στο 66΄ όλο το γήπεδο αποδοκίμασε τον Τεν Κάτε που έβγαλε από τον αγώνα τον Σωτήρη Νίνη για να περάσει τον Λέτο.
Όμως 5 λεπτά αργότερα όλα αυτά ξεχάστηκαν, καθώς στο 71΄ ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-1 με σκόρερ και πάλι στον Κώστα Κατσουράνη. Ήταν ένα γκολ για «Όσκαρ» καθώς Καραγκούνης-Γκάμπριελ-Σισέ «έκρυψαν» την μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Κατσουράνη που από κοντά νίκησε τον Χαλκιά (2-1).

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει, έμεινε και με δέκα παίκτες στο 84′ λόγω αποβολής του Ιβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι έτσι ο Παναθηναϊκός συνέχισε με νίκη στο πρωτάθλημα που τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Κόκκινες: 84′ Ιβιτς (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Σαριέγκι – Γκαρσία, Κοντρέρας, Σορλέν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μπιέρσμιρ, Γκάμπριελ, Σαριέργκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα (87′ Σιμάο), Κατσουράνης, Καραγκούνης (89′ Ρουκάβινα), Νίνης (66′ Λέτο), Σαλπιγγίδης, Σισέ.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς (76′ Κρέσιτς), Γκαρσία, Τσιρίλο, Σορλέν, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Σαβίνι, Φωτάκης (73′ Παπάζογλου), Κουτσιανικούλης (68′ Μουν), Βιεϊρίνια, Ίβιτς.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *