Αθλητικά

Ισόπαλοι με 1-1 Άρης και ΑΕΚ στο “Βικελίδης”

Aris_AEK_Calvo_2009

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Άρης και ΑΕΚ στο «Βικελίδης» στο πλαίσιο της 8η ς αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα ύστερα από ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει στο 2ο ημίχρονο το προβάδισμα του Άρη από το πρώτο ημίχρονο και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει ακόμη και τη νίκη.

Γρήγορος ρυθμός με πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και πάθος για τη νίκη ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Οι γηπεδούχοι είχαν την πλήρη υπεροχή στο πρώτο μέρος, μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα με στόχο να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο και το κατάφεραν μόλις στο 5΄ της αναμέτρησης: Στο 5΄ ο Νάτσο Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ, ο Ναφτί έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο “Λόκο” Αμπρέου με δεύτερη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στην κερκίδα (1-0). Νωρίτερα ο Σάχα είχε γλυτώσει την ΑΕΚ από δύσκολες στιγμές από προσπάθειες του Κάμπορα και του Αμπρέου στο πρώτο τρίλεπτο.
Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Μπάγεβιτς ισορροπούσαν το ματς, ωστόσο ο Αρης δεν έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου και λίγο έλειψε μάλιστα να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα, όμως στο 44΄ ο Σάχα επενέβη και πάλι σωτήρια στο σουτ του Γκαρσία.

Μια άλλη ΑΕΚ είδαν οι φίλαθλοι στο δεύτερο ημίχρονο. Ισως οι φωνές του Μπάγεβιτς «αφύπνισαν» τους παίκτες του «δικέφαλου» και γύρισαν «τούμπα» το ματς. Μόλις στο 3ο λεπτό της επανάληψης η ΑΕΚ με έξυπνο σουτ  του Νάτσο Σκόκο έφερε στα ίσια το παιχνίδι «παγώνοντας» το γήπεδο (1-1).
Προτού προλάβει να συνέλθει ο Αρης από την ισοφάριση λίγο έλλειψε η ΑΕΚ να πάρει ακόμη και προβάδισμα στο σκορ στο αμέσως επόμενο λεπτό: Με πρωταγωνιστή τον κεφάτο Σκόκο η ΑΕΚ δημιούργησε μεγάλη ευκαιρία το σουτ όμως που έπιασε απέκρουσε ο Σηφάκης σε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπλάνκο βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, όμως η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι του Σηφάκη.
Η ΑΕΚ εντελώς μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, ανέβαζε συνεχώς «στροφές» και πίεζε ασφυκτικά τον Άρη, φάνηκε ότι οι παίκτες της ήθελαν πολύ τη νίκη, όμως η «γκίνια» που την διακρίνει δεν της επέτρεψε να φύγει με το «τρίποντο» της νίκης.
Νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε η ΑΕΚ στο 73΄, με τους Λεονάρντο και Νέμεθ να μην μπορούν να νικήσουν εξ επαφής τον Σηφάκη, ενώ στο 79΄ ο Αμπρέου με κεφαλιά από πολύ καλή θέση έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι “κίτρινοι” της Θεσσαλονίκης αναγκάστηκαν να παίξουν με αριθμητικό μειονέκτημα για τα τελευταία λεπτά του αγώνα, καθώς στο 85΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ντάριο Φερνάντες. Τελικά οι δύο ομάδες αρκέστηκαν στον έναν βαθμό που ανέβασε τον Άρη στην 3η θέση της βαθμολογίας και την ΑΕΚ στην 6η.

Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθηνών)

Κίτρινες: Αράνο, Αμπρέου, Κουλουχέρης, Ναφτί – Σκόκο, Γιάχιτς, Μάκος

Κόκκινη: Φερνάντες (85΄-δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Ιομάρ Μαζίνιο): Σηφάκης, Νέτο (46΄ Φλάβιο), Αράνο, Κουλουχέρης, Ναφτί, Κάλβο, Φερνάντεζ, Αμπρέου, Νασούτι, Κάμπορα (76΄ Ντέιλι), Γκαρσία (68΄ Κόκε)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Αραούχο, Χέρσι (57΄ Λεονάρντο), Μαϊστόροβιτς, Ενσαλίβα (70΄ Μάκος), Γιάχιτς, Καράμπελας, Μπλάνκο (80΄ Μαντούκα), Νέμεθ, Σκόκο

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *