Αθλητικά

Αγνώριστος ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-1 από τη Σταντάρ Λιέγης

Αγνώριστος ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-1 στο ΟΑΚΑ από τη Σταντάρ Λιέγης για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ και εξανεμίστηκαν οι ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση. Εξαιρετικοί οι Βέλγοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό με δύο γκολ στα πρώτα 16 λεπτά της αναμέτρησης απέναντι στους νωχελικούς «πράσινους» που τελείωσαν πάντως τον αγώνα με εννιά παίκτες.
Μόνο εύκολη λεία δεν ήταν η Σταντάρ Λιέγης για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, καθώς ήταν σαφώς πιο οργανωμένη στο χώρο του κέντρου με υποδειγματική αλληλοκάλυψη και σωστό πρέσινγκ που δυσκόλευε την ανάπτυξη των παικτών του Παναθηναϊκού στο χώρο του κέντρου, ενώ τα πλάγια μπακ των Βέλγων έκλειναν σωστά τους διαδρόμους τους προς την άμυνα της Σταντάρ.
Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ακριβά τα αμυντικά λάθη του, αλλά και τον προβλέψιμο τρόπο ανάπτυξής του, ενώ στο β΄ ημίχρονο ρίσκαρε πολύ και πίεζε ψηλά με αποτέλεσμα να αφήνει αφύλακτα τα νώτα του στις φαρμακερές αντεπιθέσεις των Βέλγων που είχαν μπροστά το αχτύπητο δίδυμο Γιοβάνοβιτς-Μποκανί που «όργωσαν» το γήπεδο. Η επανεμφάνιση του Μάριο Γκαλίνοβιτς σε ευρωπαϊκά παιχνίδια μετά από πολύ καιρό ελλείψει του άρρωστου Τζόρβα δεν εστέφθη από επιτυχία, καθώς φέρει μεγάλη ευθύνη στο 2ο, αλλά και εν μέρει στο 1ο γκολ των Βέλγων.
Στην πραγματικότητα μετά το τελικό 1-3 ο Παναθηναϊκός κυνηγά ένα θαύμα αφού πρέπει να βάλει τρία γκολ μέσα στη Λιέγη, με δεδομένη την εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο.
Περίπου 50 χιλιάδες φίλαθλοι είχαν δημιουργήσει πολύ καλή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, αν και κάποιοι απ’ αυτούς καθυστέρησαν αρκετά να μπουν στο γήπεδο εξαιτίας επεισοδίων έγιναν αρκετή ώρα πριν τη σέντρα ανάμεσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ και μερίδα των οργανωμένων φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

Με το “καλημέρα” ήρθε η πρώτη ψυχρολουσία για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Πριν συμπληρωθούν καν 8 λεπτά ο προωθημένος Αλεξ Βιτσέλ με άλμα μεγαλύτερο από του Δάρλα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). Και σαν μην έφθανε αυτό ήρθε και το 2-0 μετά από 8 λεπτά! Στο 16ο λεπτό ο Νταφούρ με αριστοτεχνική μπαλιά 30 μέτρων έβγαλε μόνο τον Γιοβάνοβιτς ο Σέρβος πέρασε σαν σταματημένο τον Γκαλίνοβιτς που έκανε εντελώς αποτυχημένη έξοδο πολύ έξω από την εστία του και χωρίς να δυσκολευτεί ο Γιοβάνοβιτς έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του ανυπεράσπιστου τέρματος.

Μετά το 0-2 ο κόσμος άρχιζε ν’ αποδοκιμάζει τον Γκαλίνοβιτς κάθε φορά που ο Κροάτης ερχόταν σε επαφή με τη μπάλα. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Νιόπλια να ρίχνει στη «μάχη» Καραγκούνη και Σαλπιγγίδη, αντί των Νίνη, Λέτο και το ΟΑΚΑ να παίρνει φωτιά στο 48′ όταν ο «τυπάρας» εκτέλεσε το φάουλ, ο Βύντρα εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Μπολάτ και με καρφωτή κεφαλιά μείωσε το σκορ.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ίδια, μια και η άμυνα της Σταντάρ δεν υπέπεσε σε κάποιο άλλο σοβαρό λάθος. Και σαν να μην έφτανε αυτό σε μια από τις λίγες αντεπιθέσεις των Βέλγων στο δεύτερο μέρος και πάλι ο κορυφαίος του αγωνιστικού χώρου, Γιοβάνοβιτς έβγαλε τον Ντε Καμάργκο απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς και ο 27χρονος Βέλγος δε δυσκολεύτηκε να γράψει στο 74′ το 1-3 ψαλιδίζοντας ακόμη περισσότερο τις ελπίδες του «τριφυλλιού» για ανατροπή εν όψει της ρεβάνς στη Λιέγη.

Από το 77ο λεπτό ο Παναθηναϊκός συνέχισε με 10 παίκτες καθώς τραυματίστηκε ο Δάρλας, ενώ ο Νιόπλιας είχε ήδη κάνει τις τρεις αλλαγές, ενώ στις καθυστερήσεις ο Σκοτσέζος διαιτητής Τόμπσον έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σιμάο και το δρόμο για τ’ αποδυτήρια.

Ο διαιτητής Γκρεγκ Τόμπσον έδειξε συνολικά εννέα φορές την κίτρινη κάρτα και μία την κόκκινη (Σιμάο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Δάρλας, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης (46′ Καραγκούνης), Ρουκάβινα (71′ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (46′ Σαλπιγγίδης), Σισέ.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Ντομένικο Ντ’ Ονόφριο): Μπολάτ, Ράμος, Νταφούρ (21′ Μεχντί Καρσέλα-Γκονζάλες) , Καμοζάτο, Σαρ, Γκέρσον, Βιτσέλ, Νικέζ (67′ Μανγκαλά), Γιοβάνοβιτς (79′ Νταλμά), Ντε Καμάργκο, Μποκανί.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=alTLeAk31Lw[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *