Αθλητικά

Παναθηναϊκός τεσσάρων αστέρων

Εντυπωσιακός ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο «γάζωσε» με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννενα στο ΟΑΚΑ και πέρασε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Δύο γκολ ο Σισέ (50΄, 75΄) και από ένα οι Βύντρα (80΄) και Χριστοδουλόπουλος (89΄) για το «τριφύλλι» που έχασε κι άλλες ευκαιρίες για ακόμη ευρύτερο σκορ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα που είχε δοκάρι στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά και πολλά προβλήματα στην άμυνα.

Δείτε τα γκολ του Παναθηναϊκού σε βίντεο εδώ

Η γιαννιώτικη ομάδα προτίμησε να δώσει χώρο στον Παναθηναϊκό και να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις και λίγο έλειψε μάλιστα να το καταφέρει στο 10΄, όταν ο Σαϊτιώτης ελίχθηκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Τζάνης σούταρε εντελώς αμαρκάριστος αλλά ο Τζόρβας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια. Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήρθε στο 20΄, όταν ο Σαλπιγγίδης έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, έβγαλε την παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Λέτο, κατάφερε από το ένα μέτρο προ κενής εστίας  να στείλει τη μπάλα άουτ!
Στο 27΄, μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, ο Κατσουράνης βρήκε τη μπάλα με το στήθος και την έστειλε στη ρίζα της δεξιάς δοκού του Ελευθερόπουλου. Άλλη μια καλή ευκαιρία έχασαν οι «πράσινοι» στο 39΄ με κεφαλιά του Σισέ που έφυγε άουτ.
Ό,τι δεν πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος το πέτυχε και με το παραπάνω στο δεύτερο όπου «φιλοδώρησε» τον ΠΑΣ Γιάννενα με τέσσερα γκολ. Μόλις στο 50΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτυ από κράτημα του Ανδράλα στον Σιμάο, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τζιμπρίλ Σισέ (1-0).
Στο 54΄ ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Νίκη έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο ΠΑΣ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 60΄, όταν ο Σισέ, σε προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε ξυστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα. Στο 64΄ ο Σαλπιγγίδης έβγαλε τον Βύντρα απέναντι στον Ελευθερόπουλο, αλλά ο διεθνής αμυντικός έχασε το κοντρόλ και μαζί τη μεγάλη ευκαιρία, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Σαλπιγγίδη έφυγε λίγο έξω από την εστία.

Ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» τη νίκη και το «τρίποντο» στο 75΄ με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Γάλλου σταρ Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Σισέ με ωραία προσπάθεια μέσα από τη μεγάλη περιοχή με σουτ «κεραυνό» δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Ελευθερόπουλο. Πέντε λεπτά αργότερα (80΄), μετά από κόρνερ του Νίνη και μία πρώτη κεφαλιά του Κατσουράνη, ο Βύντρα με νέα κεφαλιά από κοντά έκανε το 3-0 για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο 89΄ ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος σαν σε προπόνηση μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα μετά από ασίστ του Σαλπιγγίδη ο οποίος πάντως έφυγε από θέση οφσάιντ.

* Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στο ημίχρονο της αναμέτρησης, μεταξύ οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού και φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννινα που παρακολουθούσαν τον αγώνα από το πάνω διάζωμα του ΟΑΚΑ. Ακολούθησε ανταλλαγή φωτοβολίδων και αντικειμένων, μέχρι η επέμβαση της αστυνομίας να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Κίτρινες: Σιμάο – Γεωργιάδης, Ανδράλας, Βάντερσον

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Σισέ (80΄ Ζιλμπέρτο Σίλβα), Λέτο (57΄ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Σιμάο, Βύντρα, Σεϊταρίδης (46΄ Νίνης), Καταγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θύμιος Γεωργούλης): Ελευθερόπουλος, Ντάτσιος, Κούσας, Μιχαλόπουλος, Σαϊτιώτης, Ανδράλας (64΄ Κοντογουλίδης), Μπουχάν (46΄ Μενδρινός), Μαϊστόροβιτς, Τζάνης, Βάντερσον, Γεωργιάδης (72΄ Ντιμπαλά)

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *