Αθλητικά

Τούμπα το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό

Πολύ δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου μπήκε ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του με 2-1 επί του Παναθηναϊκού στη Τούμπα στην 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Ο “δικέφαλος” ισοβαθμεί και πάλι με τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση, ενώ αμφότεροι απέχουν μόλις δύο βαθμούς από τους “πράσινους” που βρίσκονται στη κορυφή.

Ο Γκαρσία στο 60′ και ο Μουσλίμοβιτς στο 68′ πέτυχαν τα γκολ του “δικεφάλου” του Βορρά, ενώ ενδιάμεσα, στο 64′, ο Σισέ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για το “τριφύλλι”.

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα έγινε λίγο πριν τη συμπλήρωση του 2ου λεπτού, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια από δεξιά απέφυγε πολύ ωραία τον Σπυρόπουλο, μπήκε στην περιοχή, αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Ο Παναθηναϊκός είχε την πιο μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα 45′ και συγκεκριμένα στο 25ο λεπτό, με το απευθείας φάουλ του Καραγκούνη να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Χαλκιά.

Νέα κλασική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 36′, με την ασίστ του Καραγκούνη στον επερχόμενο Βύντρα, το σουτ του οποίου από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά. Δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση των 45 λεπτών του πρώτου μέρους, ο Βιεϊρίνια μετά από ατομική προσπάθεια έβγαλε τη σέντρα, ο Εντίνιο έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μισό και πίεσε τον Παναθηναϊκό. Στο 57′ ο Τζόρβας απέκρουσε σωτήρια την κεφαλιά του Ιβιτς, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Γκαρσία με καταπληκτικό χτύπημα φάουλ κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ πέτυχε ένα απίστευτο γκολ (1-0).
Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Στο 64′ από γύρισμα του Σαλπιγγίδη στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε πρώτος στη μπάλα ο Σισέ και με άψογο πλασέ ισοφάρισε (1-1). Στο 67΄ ο Χαλκιάς έκανε εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Κατσουράνη έξω από την περιοχή και στην εξέλιξη της φάσης από βαθιά μπαλιά στο κέντρο της “πράσινης” άμυνας, ο Μουσλίμοβιτς με άψογο κατέβασμα της μπάλας και πλασέ πέτυχε το 2-1.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 80′, αρχικά με τον Σισέ και στη συνέχεια με τον Χριστοδουλόπουλο να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 82′ ο Νίνης βρέθηκε απέναντι από τον Χαλκιά, από μεταβίβαση του Σαλπιγγίδη αλλά το σουτ που έπιασε δεν ήταν καλό.
Κίτρινες: Κοντρέρας, Γκαρσία, Μουσλίμοβιτς – Βύντρα, Λέτο, Σαριέγκι
Διαιτητής: Γ. Δαλούκας (Θεσσαλίας)
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Εντίνιο (53΄ Μουσλίμοβιτς), Σορλέν (88΄ Κριστιάνο), Μαλεζάς, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (90΄ Τσιρίλο), Ιβιτς
Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Σισέ, Λέτο (79΄ Νίνης), Σαλπιγγίδης, Σιμάο, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης (71΄ Χριστοδουλόπουλος), Σπυρόπουλος

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5Fb6TZBb1Kk[/youtube]

Μια σκέψη για το “Τούμπα το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *