ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το καλύτερο Πασχαλινό τσουρέκι χωρίς μίξερ

 

Το καλύτερο Πασχαλινό τσουρέκι χωρίς μίξερΤο καλύτερο Πασχαλινό τσουρέκι .Μετά από άπειρες δοκιμές πραγματικά…σας έχω τα καλύτερα, τα πιο αφράτα, τα πιο μαλακά, γεμάτες ίνες και κορδoνάτα Τσουρέκια που δεν ξεχωρίζεις αν είναι αγοραστά ή όχι!!!! Ακολουθείστε τα βήματά μου ακριβώς , με όλα μου τα μυστικά χωρίς να παραλείψετε το παραμικρό όσο κι αν σας φανεί πρωτόγνωρο ή ακόμα και άσχετο!!! Πιστέψτε με δεν θα πιστεύετε ότι φτιάξατε τέτοια τσουρέκια!

 

Υλικά για το προζύμι

250γρ φρέσκο γάλα πλήρες χλιαρό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κυβάκια φρέσκια μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
200γρ αλεύρι για τσουρέκια

Πασχαλινό τσουρέκι. Υλικά για την ζύμη

4 αυγά
2 ασπράδια αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
350γρ ζάχαρη
6 φύλλα ζελατίνης + 250γρ πολύ ζεστό νερό
240γρ γιαούρτι πρόβειο παραδοσιακό ( ΟΧΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ )
150 βούτυρο αγελάδος
150γρ ηλιέλαιο
2 τομάτες ώριμες τριμμένες
3 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 φακελάκια μαχλέπι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 πρέζα αλάτι
3γρ μαστίχα Χίου( περίπου 20 μικρά δάκρυα)
1.800γρ αλεύρι για τσουρέκια

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ! ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ!!!!

Ασπράδι αυγού ή κρόκος για το άλειμμα των τσουρεκιών.
Αμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα.

Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο , στους 160 βαθμούς αέρα, στην μεσαία σχάρα για 40 λεπτά.

Στον πάτο της κουζίνας βάζουμε ένα ταψάκι με βραστό νερό σε όλη την διάρκεια του ψησίματος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *