Επικαιρότητα

Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη δυτική Ελλάδα ενώ προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκάλεσαν οι ισχυρότατοι άνεμοι χθες Δευτέρα στην Κέρκυρα.

Στην Αχαΐα, πρωτοφανείς καταστροφές προκάλεσε ανεμοστρόβιλος στο δήμο Μόβρης, δυτικά της Πάτρας.

Ο ανεμοστρόβιλος σήκωσε στέγες σπιτιών, έσπασε τζαμαρίες, και ξερίζωσε δένδρα.

Από τους ισχυρούς ανέμους, έφυγαν στέγες σπιτιών, έσπασαν τζαμαρίες, ξεριζώθηκαν δένδρα, καλλιέργειες αντιμετώπισαν προβλήματα, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η χαλαζόπτωση, ενώ έκλεισε και η σιδηροδρομική γραμμή.

Στο μεταξύ στον προβλήτα του λιμανιού του Ηρακλείου προσέκρουσε το βράδυ της Δευτέρας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Superfast ΧΙΙ» με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στη γωνία του δεξιού πρυμναίου προβόλου. Το πλοίο ενώ είχε αναχωρήσει προς τον Πειραιά, διαπιστώθηκε αδυναμία κλεισίματος του δεξιού καταπέλτη. Αναγκάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι του Ηρακλείου, προς αποκατάσταση της βλάβης και κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων, υπήρξε επαφή του πλοίου με τον προβλήτα. Μετά από τη διενέργεια ελέγχου, δεν διαπιστώθηκε ζημιά η οποία να θίγει την αξιοπλοΐα του πλοίου, ενώ παράλληλα έγινε αντικατάσταση της βλάβης του καταπέλτη. Το «Superfast ΧΙΙ» απέπλευσε τελικά για Πειραιά με 1063 επιβάτες.

Στην περιοχή Λάππα Αχαΐας, βαγόνι αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Καλαμάτα εκτροχιάστηκε, λόγω δέντρου που είχε πέσει στη γραμμή.

Στην Κέρκυρα δημιουργήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ, αλλά και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, επίσης λόγω των ισχυρών ανέμων.

Γενική πρόγνωση καιρού Τρίτης 09/11/2010

Βροχές στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, με καταιγίδες κατά τόπους και νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 20 στη Δυτική Ελλάδα, από 13 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 23 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στις βόρειες ακτές της Κρήτης τοπικά οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 – 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια θυελλώδεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι.

Αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρη ασθενή βροχόπτωση, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς. Μέτριοι μέχρι ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *