Επικαιρότητα

Αλβανία: 9 νεκροί από πτώση ελληνικού λεωφορείου σε χαράδρα

Εννέα νεκροί41 τραυματίες, εκ των οποίων οι 11 σοβαρά, είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που έγινε κοντά στοΤεπελένι Αλβανίας με ελληνικό λεωφορείο.

Το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Τίρανα, στην περιοχή Μπόλσι, στο χωριό Βράτανα, κάτω από άγνωστες συνθήκες ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων.

Μεταξύ των επιβατών δεν υπάρχουν Έλληνες, εκτός από τον οδηγό του λεωφορείου, ο οποίος κατάγεται από τα Γιάννενα.

Το λεωφορείο ανήκε στο τουριστικό γραφείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και ο οδηγός του, ο οποίος δεν τραυματίστηκε σοβαρά, είναι Έλληνας και εκτελούσε το μεσημεριανό δρομολόγιο από την Αθήνα για Τίρανα με 49 επιβάτες.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας κι αμέσως κινητοποιήθηκαν περίπου 100 αστυνομικοί και μέλη σωστικών συνεργείων για να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες. Η όλη επιχείρηση διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, γεγονός που, όπως επισημαίνουν τα αλβανικά ΜΜΕ, καταδεικνύει τη δυσκολία της.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στον άξονα Τεπελένι – Μπάλσι , κοντά στο χωριό Ζιάι, μόλις 80 χιλιόμετρα μακριά από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η αστυνομία δεν έκανε ακόμη γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος στο συγκεκριμένο οδικό άξονα, όπου τον τελευταίο καιρό εκτελούνται εργασίες για τη βελτίωση του οδοστρώματος.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *