Επικαιρότητα

Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς της ομάδας “Δ”

astynomia_ereynes_1437Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται 30χρονος αστυνομικός, ενώ εκτός κινδύνου βρίσκεται 34χρονος συνάδελφός του, και οι δύο μέλη της “Ομάδας Δ”, που τραυματίστηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης από πυρά αγνώστων, στην οδό Σκιάθου, στην Κυψέλη, στην περιοχή της Γκράβας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φεύγοντας άρπαξαν τα όπλα και τα κινητά των δύο αστυνομικών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός” όπου χειρουργήθηκαν. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Σε επιφυλακή έχει τεθεί όλη η δύναμη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ανακαλούνται οι άδειες των αστυνομικών, ενώ έχει εξαπολυθεί αθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.
Η απόπειρα έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, την ώρα που οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε ένα άτομο -που επέβαινε σε μοτοσικλέτα- μετά από τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση για ύποπτους, οι οποίοι πιθανότατα επιχειρούσαν να κλέψουν αυτοκίνητο.

Την ώρα που σημειώθηκε το γεγονός, μπήκε στην μέση μια ηλικιωμένη γυναίκα και απαιτούσε από τους αστυνομικούς να μην συλλάβουν τον έναν από τους δράστες, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μην αντιληφθούν το συνεργό του που τους πυροβόλησε εξ επαφής.

Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού κ. Μαρτίνης, ο ένας εκ των δύο αστυνομικών είναι εκτός κινδύνου, ενώ ο δεύτερος ο οποίος βλήθηκε στο κεφάλι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί. Καθοριστικό για την εξέλιξη της υγείας του θεωρείται το επόμενο 48ωρο.

Τους τραυματίες επισκέφθηκαν τη νύχτα στο νοσοκομείο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Τσιατούρας.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Παναγιώτης Στάθης, δήλωσε πριν από λίγο στη ΝΕΤ ότι η γυναίκα που παρενέβη στην έλεγχο συνελήφθη και ανακρίνεται και πρόσθεσε πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *