Επικαιρότητα

Προβλήματα και καταστροφές από τις έντονες βροχοπτώσεις

Εκτεταμένες καταστροφές, με πλημμυρισμένα υπόγεια, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, καθώς και πνιγμένα ζώα, προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στους νομούς Λάρισας και Τρικάλων.

Ο Πηνειός ποταμός υπερχείλισε το πρωί στη Φαρκαδόνα, ενώ χρειάστηκε να παρέμβουν οι αρχές προκειμένου να απεγκλωβιστούν άτομα από τα αυτοκίνητα τους στην παλαιά εθνική οδό αλλά και στα δημοτικά διαμερίσματα Κεφαλόβρυσο και Βαλανίδας.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα και στην Αττική.

Προβλήματα στην Αττική

Κλειστή παραμένει αυτήν την ώρα η οδός Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα, λόγω της έντονης νεροποντής.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε δέκα κλήσεις για άντληση υδάτων στις περιοχές του Διονύσου, της Ν. Ερυθραίας, του Χαϊδαρίου, του κέντρου της Αθήνας αλλά και του Χαλανδρίου, ενώ στην Ανω Γλυφάδα έγινε κλήση για κοπή δέντρου.

Διεκόπη η κυκλοφορία στην Εθνικό οδό Τρικάλων – Λάρισας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, που κινούνται στην Ε.Ο. Τρικάλων -Λάρισας, διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς, στο ύψος του εργοστασίου ΔΑΚΑΡ, λόγω υπερχείλισης του Νεοχωρίτη ποταμού.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της νομαρχίας Τρικάλων, Ευάγγελος Μάμαλης, οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα σε κατοικίες που βρίσκονται σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Οιχαλίας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *