Επικαιρότητα

Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο 26,27 και 28 Μαρτίου

Παρασκευή 26-03-2010

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Μακεδονία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι αρχικά από Α διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Θράκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς με τάσεις ενίσχυσης σε μέτριους και θερμοκρασία από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Θεσσαλία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Β με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ιόνιο: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Ν μέτριους και θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Στερεά Ελλάδα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής Στερεάς. Άνεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 04 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στην δυτική Στερεά.
Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων στα ηπειρωτικά ορεινά της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου. Άνεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 05 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην βορειοανατολική Πελοπόννησο. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στην δυτική και νοτιοδυτική Πελοπόννησο.
Ανατολικό Αιγαίο: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Κρητικό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Δωδεκάννησα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες τις πρωινές ώρες στην περιοχή του Καστελλόριζου όπου και είναι πιθανόν να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Καρπάθιο έως ισχυροί και θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 27-03-2010

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Αργά το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχτούν στα βορειοδυτικά και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Μακεδονία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν στην δυτική Μακεδονία και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Θράκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες αργά το βράδυ θα πυκνώσουν. Άνεμοι αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Θεσσαλία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το βράδυ θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στην βορειοδυτική Θεσσαλία. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ιόνιο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Κέρκυρα και τους Παξούς. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Στερεά Ελλάδα: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες αργά το βράδυ θα πυκνώσουν στην δυτική Στερεά. Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 06 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι μεγίστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες αργά το βράδυ θα πυκνώσουν στην βορειοδυτική Πελοπόννησο. Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην βορειοανατολική Πελοπόννησο. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανατολικό Αιγαίο: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ μέτριους και θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Δωδεκάννησα. Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Καρπάθιο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ μέτριους και θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην νότια Ρόδο θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΔ έως μέτριους και θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το βράδυ θα πυκνώσουν. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 21-03-2010

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 01 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση μετά το μεσημέρι.
Μακεδονία: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 00 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση μετά το μεσημέρι.
Θράκη: Νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το βράδυ. Άνεμοι από Δ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά όπου νωρίς το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 03 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Ιόνιο: Νεφώσεις με παροδικές βρόχες τις πρωινές ώρες. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς μέτριοι και θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στερεά Ελλάδα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην δυτική και κεντρική Στερεά όπου νωρίς το πρωί θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 03 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην βορειοδυτική Πελοπόννησο όπου νωρίς το πρωί θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Μυρτώο έως ισχυροί και θερμοκρασία από 04 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Ανατολικό Αιγαίο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Λήμνο και την Μυτιλήνη. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Κρητικό έως ισχυροί με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Δωδεκάννησα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βρόχες. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Η Μεγάλη Βδομάδα θα ξεκινήσει με καλοκαιρία και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα κορυφωθεί την Μεγάλη Πέμπτη με το θερμόμετρο να ξεπερνά στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές τους 30 βαθμούς Κελσίου. Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο και το Πάσχα ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία νέα μεταβολή του καιρού αναμένεται την Δευτέρα του Πάσχα με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Δημήτρης Καμπόλης

Μετεωρολόγος www.kairos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *