Επικαιρότητα

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη Παλαιοκώστα και Ριζάϊ (το βίντεο της απόδρασης)

elikoptero_palaiokostas_rizai-2Ευρεία επιχείρηση έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό των κακοποιών Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάϊ, οι οποίοι απέδρασαν την Κυριακή από τις φυλακές Κορυδαλλού, με τον ίδιο κινηματογραφικό τρόπο του 2006: τη συνδρομή ελικοπτέρου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δένδιας ζήτησε χθες και έλαβε τις παραιτήσεις του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου, του Γενικού Επιθεωρητή, και του Διευθυντή των φυλακών, ενώ παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι όσοι εμπλέκονται στην απόδραση θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Οι τρεις φρουροί και ο πιλότος του ελικοπτέρου παραπέμπονται στο Αυτόφωρο κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων για απελευθέρωση κρατουμένων.

Το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως η Κυβερνητική Επιτροπή υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού με θέματα υπουργείου Δικαιοσύνης.

Απόδραση Παλαιοκώστα με ελικόπτερο:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-YOO8CcgBZ8[/youtube]

Όπως αναφέρεται από την ΥΠΑ, το ελικόπτερο της εταιρείας INTERJET, που είχε ναυλωθεί από ένα ζευγάρι το οποίο θα πήγαινε να το παραλάβει από την Ιτέα, απογειώθηκε στις 13:30 από τον Δ.Δ.Α. μόνο με τον κυβερνήτη του, που ανέφερε ως σχέδιο πτήσης την πορεία Σπάτα – Ελευσίνα – Κόρινθος – Ιτέα – Σπάτα, κι ενώ στις 14:30 άρχισε η διαδικασία της επιστροφής από την Ιτέα από όπου είχε παραλάβει δύο άτομα, με ώρα δηλωμένης προσγείωσης τις 15:45, ο χειριστής του ελικοπτέρου μίλησε με τον πύργο ελέγχου στην Ελευσίνα, επιβεβαιώνοντας ότι είχε προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αιφνιδίως, από τη στιγμή εκείνη ο ασύρματος του ελικοπτέρου δεν απαντούσε πλέον στο κάλεσμα του πύργου ελέγχου του Δ.Α.Α. και στις 15:39 αναφέρθηκε απώλεια ίχνους.
Κατά την προσήκουσα διαδικασία, στα επόμενα 30′ μπήκε σε φάση “αβεβαιότητας”. Μετά από άλλα 30′, καθώς αγνοείτο η τύχη του ελικοπτέρου, στις 16:05 κινήθηκε η διαδικασία της φάσης του “συναγερμού”, οπότε και κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές [ΥΠΑ, αστυνομία, πολεμική αεροπορία κ.λ.π.], με αποτέλεσμα το οποίο εντοπίστηκε στις 16:20 στην περιοχή των Αφιδνών.

“Δεν πρόκειται να ανεχθώ και δε θα γίνει δεκτή αυτή την πρωτοφανή αυτή προσβολή της εννόμου τάξεως. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, όσο σκληρά κι αν είναι”, δήλωσε σχετικά με την σημερινή απόδραση ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα [από τα Ιωάννινα όπου βρισκόταν εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό], ώστε το ταχύτερο δυνατόν να μεταβεί στον τόπο του συμβάντος, όπου ήδη βρίσκονται ανώτατοι αξιωματούχοι της αστυνομίας και υπηρεσιακοί παράγοντες, μεταξύ αυτών κι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Αθ. Ανδρεουλάκος.

«Ζήτησα και έλαβα τις παραιτήσεις του κ. Φ. Βλάχου, του ειδικού γραμματέα ασφαλείας του σωφρονιστικού συστήματος του υπουργείου Δικαιοσύνης, του κ. Απ. Οικονόμου προϊσταμένου του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης, του κ. Λ. Καραμπέκιου Διευθυντή των Φυλακών Κορυδαλλού. Η Κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί την παρούσα κατάσταση. Όσοι εμπλέκονται στην απόδραση θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ήδη ζήτησα από τον εισαγγελέα Εφετών κ. Τσόγκα να ασκήσει ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου.”, δήλωσε εξερχόμενος των φυλακών Κορυδαλλού ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι δεν έχει κανένα νόημα να ζητήσουμε παραιτήσεις υπουργών. Ζητούμενο είναι η αλλαγή κυβέρνησης και οι εκλογές.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε ότι η νέα επαναλαμβανόμενη απόδραση αποδεικνύει πόσο παλιά αντίληψη έχουμε για την ασφάλεια.

Από την Γ.Α.Δ.Α., η οποία έχει εξαπολύσει άγριο ανθρωποκυνηγητό και γίνονται εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, έγινε γνωστό ότι πριν από περίπου έναν μήνα, βρέθηκε στο κελί του Παλαιοκώστα ένα αυτοσχέδιο σχοινί απόδρασης, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των μέτρων ασφαλείας και περιφρούρησης των εν λόγω κακοποιών, κινήσεις που εν τέλει δεν απέτρεψαν την -με καταδρομικό τρόπο- δραπέτευσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι Παλαιοκώστας και Ριζάι αυτές τις ημέρες δικάζονταν για την ίδια απόδραση που είχαν κάνει από τις φυλακές Κορυδαλλού πριν από τρία χρόνια και συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2006.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *