Επικαιρότητα

Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο 9 με 11 Απριλίου

Παρασκευή 09-04-2010

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στην Κρήτη όπου αναμένονται τοπικές βροχές.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ μέτριους και θερμοκρασία από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Μακεδονία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην δυτική Μακεδονία όπου  και αναμένονται παροδικές βροχές. Αργά το βράδυ πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην κεντρική και σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 01έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Θράκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Αργά το βράδυ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής βροχής στα ηπειρωτικά τμήματα του νομού Ξάνθης. Άνεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά στον Θρακικό πέλαγος έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΒΑ έως μέτριοι και θερμοκρασία από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Θεσσαλία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες τις απογευματινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ιόνιο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στο βόρειο Ιόνιο όπου και αναμένονται παροδικές βροχές. Άνεμοι αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Στερεά Ελλάδα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής Στερεάς. Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στην δυτική Στερεά.
Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά στο Μυρτώο έως μέτριοι και θερμοκρασία από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην βορειοανατολική Πελοπόννησο. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στην δυτική και νοτιοδυτική Πελοπόννησο.
Ανατολικό Αιγαίο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ικάριο έως ισχυροί και θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στις νότιες Κυκλάδες. Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς και θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά και νότια τμήματα του νησιού όπου θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι. Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Κρητικό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Δωδεκάννησα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στην Κάρπαθο, την Κάσο, την νότια Ρόδο και το Καστελλόριζο. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Καρπάθιο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ μέτριους και θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα ορεινά του νομού. Αργά το βράδυ πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 10-04-2010

Νεφωσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αργά το μεσημέρι θα ενταθούν. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Μακεδονία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Θα υπάρχουν πάντως και μεγάλα διαστήματα με βελτιωμένο καιρό κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 01 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Θράκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΒΑ έως μέτριοι και θερμοκρασία από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Θεσσαλία: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα δυτικά και βόρειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ιόνιο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Β με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Στερεά Ελλάδα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην δυτική Στερεά και σε τμήματα της κεντρικής Στερεάς όπου θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ μέτριους και θερμοκρασία από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι μεγίστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στην δυτική Στερεά.
Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην δυτική και νοτιοδυτική Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το βράδυ. Άνεμοι αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά στο Μυρτώο έως μέτριοι και θερμοκρασία από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην βορειοανατολική Πελοπόννησο. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στην δυτική Πελοπόννησο.
Ανατολικό Αιγαίο: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά και νότια τμήματα του νησιού όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το μεσημέρι. Άνεμοι αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Δωδεκάννησα. Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες αργά το βράδυ θα πυκνώσουν. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ μέτριους και θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με παροδικές βροχές αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 11-04-2010

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Θράκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Α με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Ιόνιο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στο βόρειο Ιόνιο όπου ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στερεά Ελλάδα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής και κεντρικής Στερεάς όπου ενδέχεται να σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά.
Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα ηπειρωτικά ορεινά της βορειοδυτικής Πελοποννήσου όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές βροχές. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Ανατολικό Αιγαίο: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην ανατολική Κρήτη όπου νωρίς το πρωί ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές βροχές. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Κρητικό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Δωδεκάννησα. Νεφώσεις πυκνότερες στα νότια Δωδεκάννησα με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Καρπάθιο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βρόχες. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Ν με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Δημήτρης Καμπόλης

Μετεωρολόγος www.kairos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *