Επικαιρότητα

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε στην Αττική η έντονη χθεσινοβραδινή βροχόπτωση. Ειδικότερα, κλειστές παραμένουν λόγω καθίζησης στο οδόστρωμα, η συμβολή των οδών Ποσειδώνος και Αφροδίτης στη Νέα Μάκρη, η οδός Ραιδεστού στα Μανιάτικα του Πειραιά, καθώς και η οδός Ανδριώτη από Μαραθώνος προς Σπάτα στο Πικέρμι. Επίσης, επί ώρα είχε κλείσει η Πειραιώς και στα δύο ρεύματα στην Πέτρου Ράλλη και τη Χαμοστέρνας, λόγω συσσώρευσης υδάτων. Παραμένουν τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων. Ύφεση της κακοκαιρίας σε Κεντρική και Νότια Ελλάδα και σταδιακά και στα Βόρεια προβλέπει η ΕΜΥ.

Για σήμερα, Πέμπτη: Σταδιακή βελτίωση του καιρού από τα νότια, με την κακοκαιρία να περιορίζεται στα δυτικά, στα βορειο-ανατολικά και στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 7 εως 16 και στη Θεσσαλονίκη από 6 εως 11 βαθμούς.

Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες

Από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι τις 10 το πρωί στον Αργοσαρωνικό αναχωρούν μόνον πλοία κλειστού τύπου ενώ μέχρι την ίδια ώρα δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια με δελφίνια. Κανονικά φεύγουν τα πλοία για Κυκλάδες ενώ το πλοίο «Μυτιλήνη» θα αναχωρήσει μάλλον στις 10 αντί για τις 6 που ήταν προγραμματισμένο. Απαγορευτικό για όλους τους προορισμούς, εκτός από το Μαρμάρι υπάρχει από Ραφήνα ενώ το ίδιο ισχύει για το Λαύριο

.

Δεν πραγματοποιήθηκαν τα πρωινά δρομολόγια από Καβάλα για Θάσο.

Β. Ελλάδα: Ζημιές άφησε πίσω της η κακοκαιρία

Κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία στους νομούς Καστοριάς και Φλώρινας, εξαιτίας του χιονιού.

Προβλήματα υπάρχουν στην κίνηση των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, από τις χθεσινές ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ στην περιοχή Κάτω Ποταμός έχει υπερχειλίσει ένας παραπόταμος του Γαλλικού ποταμού.

Συνεχίζονταν μέχρι πριν από λίγη ώρα οι επιχειρήσεις απάντλησης υδάτων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη.

Στη διάσωση ατόμου, που είχε εγκλωβιστεί με το αυτοκίνητό του σε ρέμα στην περιοχή Ηρακλείου Λαγκαδά, προχώρησε νωρίς το πρωί, η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο νομό Χαλκιδικής, προβλήματα από τις βροχοπτώσεις υπάρχουν στο οδικό δίκτυο προς Πλανά και Γομάτι. Ζημιές έχουν καταγραφεί σε σχολεία, ενώ σε πολλές περιοχές έχουν πλημμυρίσει δρόμοι.

Υπερχείλιση των ποταμών Ληθαίου και Πηνειού καταγράφηκε τις τελευταίες ώρες, στονομό Τρικάλων, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της νομαρχίας Τρικάλων, Ευάγγελος Μάμαλης, η στάθμη των νερών έχει ανεβεί δύο μέτρα από το κανονικό, χωρίς όμως- μέχρι στιγμής- να εμπνέει ανησυχία.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Μάμαλης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο Μαραθέας-Κλοκοτού, αφού στο συγκεκριμένο σημείο έχει πλημμυρίσει έκταση περίπου 500 στρεμμάτων.

Επίσης, μικρά κυκλοφοριακά προβλήματα καταγράφονται και σε άλλα σημεία του νομού Τρικάλων.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *