Αθλητικά

Τελευταίος ο Ολυμπιακός, έχασε 2-1 από την ΑΕΚ

Αποστολή εξετελέσθη για την ΑΕΚ που νίκησε στην αυλαία των πλέϊ οφ της Σούπερ Λίγκα τον ελλιπή Ολυμπιακό με 2-1 στο ΟΑΚΑ και τερμάτισε στην 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Ολυμπιακός αν και ξεκίνησε πρώτος με το ξεκίνημα των πλεϊ οφ βρέθηκε τελικά στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Τα γκολ για την «Ενωση» οι Μανωλάς (6΄) και Μπλάνκο (54΄) ενώ για τον αποδεκατισμένο λόγω απουσιών Ολυμπιακό είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο 10΄.
Η ΑΕΚ θα παίξει στα πλέϊ οφ του Γιουρόπα Λιγκ στις 19 και 26 Αυγούστου, ενώ ο Ολυμπιακός, θα υποχρεωθεί να αρχίσει νωρίς τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του από τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, στις 15 και 22 Ιουλίου.

Η ΑΕΚ πήρε από το ξεκίνημα του αγώνα το προβάδισμα στο σκορ: Μόλις στο 6′ ο Μπλάνκο γύρισε στον Μανωλά κι αυτός μέσα από την περιοχή πλάσαρε και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε πολύ γρήγορα το αρχικό σοκ και κυνήγησε το γκολ που ήρθε πολύ γρήγορα.
Στο 10′ ο Οσκαρ έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Γιάννη Παπαδόπουλο, αυτός έσπασε το τεχνικό οφσάϊντ των αμυντικών της ΑΕΚ, έφυγε μόνος του και με ωραίο πλάσε έκανε το 1-1.
Στη συνέχεια η ομάδα του Μπάγεβιτς ανασυντάχθηκε και άσκησε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα των «ερυθρόλευκων» χάνοντας καλές ευκαιρίες με τους Λεονάρντο στο 20′, Μπλάνκο στο 26′ και Νέμεθ στο 31′ που σούταραν άουτ από ευνοϊκή θέση.

Ίδια περίπου εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ να αιφνιδιάζει και πάλι την άμυνα του Ολυμπιακού. Στο 49′ ο Σκόκο έχασε σημαντική ευκαιρία από εξαιρετική θέση (πλάσαρε άουτ), πέντε λεπτά όμως αργότερα στο 54′ και από σοβαρό λάθος του Οσκαρ, ο Μπλάνκο με εύστοχο σουτ έδωσε νέο προβάδισμα στην ομάδα του.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει χάνοντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο: Στο 82΄ με κεφαλιά ο Παπαδόπουλος ανάγκασε τον Σάχα σε εντυπωσιακή επέμβαση, ο Οσκαρ στο 90′ νικήθηκε από τον Σάχα και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μπροστά σε κενή εστία στο 91′ έχασε το κοντρόλ και τη ευκαιρία να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαντούκα, Νέμεθ, Γιάχιτς, Λαγός – Μήτρογλου, Γ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Ραούλ Μπράβο

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Μανωλάς (17′ Λεονάρντο), Γιάχιτς, Γκέντσογλου (76′ Αλεξόπουλος), Λαγός, Καφές, Μαντούκα, Νέμεθ (88′ Καράμπελας), Σκόκο, Μπλάνκο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Πάρντο, Πάντος, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Γκαλίτσιος (75′ Φετφατζίδης), Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Όσκαρ, Μήτρογλου.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

Σε αναμετρήσεις για την 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Αρης-ΠΑΟΚ          3-2
ΑΕΚ-Ολυμπιακός     2-1

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. ΠΑΟΚ        16
2. ΑΕΚ             9
3. Αρης            8
4. Ολυμπιακός 8

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=imQTn5KI3pE[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *