Επικαιρότητα

Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο 07-01-11 έως 09-01-11

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά της ανατολικής ηπειρωτικής και νότιας νησιωτικής χώρας. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Περαιτέρω βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σ/Κ. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν στα νότια σε ΔΝΔ μέτριους και θερμοκρασία  σε σταδιακή άνοδο.

Παρασκευή 07-01-2011

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά της νότιας Χαλκιδικής, της Πιερίας, της ανατολικής Θεσσαλίας, την ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Κυκλάδων και της βόρειας Κρήτης. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Νωρίς το πρωί τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι με τα φαινόμενα να περιορίζονται στις νότιες Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο έως ισχυροί. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια και:

-στα δυτικά από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια του νομού όπου νωρίς το πρωί ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά του νομού όπου νωρίς το πρωί ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στον Χολομώντα. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 08-01-2011

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στις νότιες Κυκλάδες και ενδεχομένως και στην βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνεις μέτριοι και τοπικά στο βορειοανατολικό Αιγαίο έως ισχυροί. Θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή άνοδο και:
-στα δυτικά από 0 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.   

Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά απ Β διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 09-01-2011

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά ηπειρωτικά οι οποίες ενδέχεται να δώσουν νωρίς το πρωί ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στον ορεινό κορμό της Πίνδου. Άνεμοι στα βόρεια από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι με σταδιακή στροφή σε ΔΝΔ ασθενείς. Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και:
-στα δυτικά από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η ερχόμενη βδομάδα ξεκινά με καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σταδιακά όμως και από την Τρίτη το απόγευμα αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βορειοδυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το καιρικό αυτό σκηνικό θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της βδομάδας.

Δημήτρης Καμπόλης

Μετεωρολόγος του www.kairos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *