Επικαιρότητα

Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο 18-02-11 έως 20-02-11

Βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Σχετική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή στα βορειοδυτικά και βόρεια. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε πρόσκαιρη σταδιακή πτώση.

Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 18-02-11 έως 20-02-11

Παρασκευή 18-02-2011

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη. Τα φαινόμενα νωρίς το πρωί στην Θράκη και αργά το απόγευμα στην δυτική Μακεδονία ενδέχεται να είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ορεινότερες περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και προς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην δυτική Πελοπόννησο και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο νότιο Ιόνιο και το Καρπάθιο έως θυελλώδεις,σταδιακά θα στραφούν στο Ιόνιο και το Κρητικό σε ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία σε πρόσκαιρη άνοδο – σε σταδιακή πτώση όμως από το βράδυ – και:

  • Στα δυτικά από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου .
  • Στα βόρεια από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα κεντρικά από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις η οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και αργά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως πρόσκαιρες καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες αργά το απόγευμα θα ενταθούν. Άνεμοι αρχικά από Α διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ ασθενείς και θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 19-02-2011

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και ενδεχομένως νωρίς το πρωί και σε ημιορεινές περιοχές της Φλώρινας και της Καστοριάς. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αργά το απόγευμα στις δυτικές Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία σε πτώση και:
  • Στα δυτικά από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα βόρεια από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα κεντρικά από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.   

Αττική: Νεφώσεις με βροχές και ενδεχομένως παροδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά και μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν ενώ αργά το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ μέτριους έως ισχυρούς και θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και ενδεχομένως παροδικές χιονοπτώσεις στην κορυφή του Χορτιάτη. Τα φαινόμενα σταδιακά και μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 20-02-2011

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Αργά το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχτούν στην Ήπειρο, την δυτική Μακεδονίας και σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας. Καλύτερες καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν στην ανατολική νησιωτική χώρα. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως πολύ ισχυροί με τάσεις εξασθένησης. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και:
  • Στα δυτικά από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα βόρεια από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα κεντρικά από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Νεφώσεις με παροδικές βροχές αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το βράδυ θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Η ερχόμενη βδομάδα ξεκινά με σταδιακή επιδείνωση του καιρού στα δυτικά, βορειοδυτικα και βόρεια με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και του Έβρου. Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά ενώ ξημερώματα Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου ενδέχεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Δημήτρης Καμπόλης
Μετεωρολόγος του www.kairos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *