Επικαιρότητα

Προβλήματα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Αθήνας

Η οικονομική κρίση που πλήττει το οικογενειακό επίδομα οδήγησε φέτος στη σημαντική αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Όσοι γονείς δεν πρόλαβαν να γράψουν τα παιδιά τους επιστρατεύουν τον παππού και τη γιαγιά, αν και οι ψυχολόγοι τονίζουν ότι για την κοινωνικοποίηση του παιδιού είναι προτιμότεροι οι παιδικοί σταθμοί. Χιλιάδες ήταν και φέτος οι γονείς που έτρεξαν από νωρίς για να εξασφαλίσουν μια θέση για το παιδί τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Η ζήτηση ήταν μεγαλύτερη με αποτέλεσμα οι δήμοι να μην μπορούν να ανταποκριθούν.

Τα φθηνότερα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ήταν σημαντικό δέλεαρ για να αυξηθούν φέτος οι αιτήσεις δεδομένης και της οικονομικής κρίσης.

Στο Δήμο Βύρωνα οι υπηρεσίες στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς παρέχονται δωρεάν για όσους έχουν εισόδημα λιγότερο από 30 χιλιάδες ευρώ. Στους περισσότερους δήμους όμως η έλλειψη κτηρίων και προσωπικού περιορίζει τον αριθμό των παιδιών που μπορούν να εξυπηρετηθούν. Το πρόβλημα είναι και το προσωπικό που καθυστερούν οι προσλήψεις έχουμε κάνει αιτήσεις στο ΑΣΕΠ.

Στο δήμο Αθηναίων που διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο βρεφονηπιακών σταθμών οι περισσότερες αιτήσεις γίνονται από οικονομικούς μετανάστες. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Μεταξουργείου όπου το ποσοστό των αλλοδαπών παιδιών φτάνει το 95%. Όσοι δεν πρόλαβαν να γράψουν τα παιδιά τους επιστρατεύουν τον παππού και τη γιαγιά.

Να σημειωθεί ότι είναι πολύ σημαντικό για την κοινωνικοποίηση των παιδιών να προτιμάνε τους παιδικούς σταθμούς και όχι τον πάππου και τη γιαγιά.

Πηγή: ΕΡΤ

Μια σκέψη για το “Προβλήματα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Αθήνας

  • Δελτίο τύπου

    ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. (www.agapitedimarxe.gr )

    Μια νέα ιστοσελίδα δημιουργήθηκε όπου πολίτες μπορούν να αναφέρουν αλλά και να βλέπουν προβλήματα σε θέματα που τους απασχολούν σε κάθε γωνιά της χώρας. Από την γειτονιά μας μέχρι τον πιο απομακρυσμένο δήμο όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και αφορούν την ποιότητα ζωής μας παρουσιάζονται σε ένα πανελλαδικό χάρτη. Κάτι αρνητικό έξω από το σπίτι μας, στο δρόμο για την δουλειά, μια δυσλειτουργία του δήμου που κατοικούμε, τα σκουπίδια, το περιβάλλον, τα πεζοδρόμια, ένα εγκαταλελειμμένο αμάξι, θέματα διοίκησης και ασφάλειας γίνονται αντικείμενο διεκδίκησης στον αρμόδιο δήμο αφού το website μεσολαβεί στέλνοντας τις αναφορές των πολιτών στους υπευθύνους και μας ενημερώνει για την επίλυση τους.

    Στην ιστοσελίδα επίσης θα βρείτε:
    • Τους Δείκτες Ποιότητας Ζωής
    http://www.agapitedimarxe.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=122&Itemid=32

    • Τον Χάρτη Ευτυχίας Πλανήτη
    http://www.agapitedimarxe.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=121&Itemid=33

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *