Επικαιρότητα

Κανονικά άνοιξαν τα σχολεία, ελεγχόμενη η γρίπη λέει το Υπ.Παιδείας

sxoleio_1Kανονικά άνοιξαν το πρωί τα σχολεία, καθώς η εξάπλωση της νέας γρίπης κρίνεται ελεγχόμενη. Το Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας Γρίπης, διευκρίνισε ότι αναλόγως του αριθμού των κρουσμάτων σε ένα σχολείο, η ειδική επιστημονική επιτροπή του υπουργείου θα αποφασίζει αν θα κλείνει μία τάξη ή όλο το σχολείο. Με την έναρξη των μαθημάτων, θα μοιραστούν στους μαθητές ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ ήδη οι διευθυντές των σχολείων έχουν εφιοδιαστεί με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό και, όπου παρατηρηθούν ελλείψεις, το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να αποστείλει, μέσω των αποθεμάτων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.

Ο Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλο με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, επισκέπτονται το 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου.

Φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά είπε ο κ.  Σπηλιωτόπουλος και πρόσθεσε πως τα όποια κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών θα καλυφθούν άμεσα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέπτεται το 2ο Δημοτικό και 3ο Γυμνάσιο Συκεών.

Η Αλέκα Παπαρήγα επισκέπτεται το 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί στις 9.45 το 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης παρίσταται στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο 6ο Βιοκλιματικό Σχολείο στο Παλαιό Φάληρο.

Προστασία με μια μόνο δόση;

Στοιχεία που στηρίζουν τις εκθέσεις σύμφωνα με τις οποίες το εμβόλιο που κατασκευάζει η εταιρεία Novartis για την αντιμετώπισης της γρίπης Α (Η1Ν1) μπορεί να προστατεύσει τους ανθρώπους με μία μόνο δόση δημοσιεύει η ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

Η Novartis ανακοίνωσε τα αποτελέσματα την περασμένη εβδομάδα, όμως τα στοιχεία δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λέστερ, στη Βρετανία, εξέτασαν 175 ασθενείς και ανέφεραν ότι μία μόνο δόση των 7,5 μικρογραμμαρίων (μισή δόση σε σχέση με τα εμβόλια της εποχιακής γρίπης) είχε προστατευτική δράση.

Φόβοι για “δεκάδες εκατομμύρια κρούσματα” στην Κίνα

Η Κίνα είναι πιθανό να κληθεί να αντιμετωπίσει “αρκετές δεκάδες εκατομμύρια” κρούσματα της νέας γρίπης, το φθινόπωρο, προειδοποίησε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του κινεζικού υπουργείου Υγείας, που πρόσθεσε ότι είναι “αναπόφευκτο” να υπάρξουν και θάνατοι εξαιτίας του ιού Η1Ν1.

“Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, στη χώρα μας είναι πιθανό να εκδηλωθούν αυτό το φθινόπωρο πολλές δεκάδες εκατομμύρια κρούσματα της γρίπης Η1Ν1, τα μισά από τα οποία μπορεί να παρουσιάσουν κλινικά συμπτώματα(…) και αναπόφευκτα θα υπάρξουν σοβαρά κρούσματα και θάνατοι”, δήλωσε ο Λιανγκ Γουανιάν, υποδιευθυντής του Γραφείου Εκτάκτων Καταστάσεων του υπουργείου Υγείας.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας αυτής με το μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο (1,3 δισ. άτομα) σχεδιάζουν να εμβολιάσουν το 5% του πληθυσμού ως το τέλος του έτους.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *