Επικαιρότητα

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας , εκτεταμένες χρήσεις χημικών από τα ΜΑΤ

 

epeisodia14Κλίμα έντασης επικρατεί γύρω από τη Νομική καθώς νεαροί που βρίσκονται μέσα στο κτίριο της σχολής, έχουν στήσει οδόφραγμα στην οδό Σόλωνος, έχουν ανέβει στην ταράτσα της σχολής και πετούν πέτρες, όπως και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με χρήση χημικών. Νωρίτερα νεαροί έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο χρηματαποστολής στην οδό Σόλωνος και σε δύο αυτοκίνητα στην Ακαδημίας.

 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίτερα, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, που διοργάνωσαν μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ. Η αφορμή δόθηκε όταν, στο Σύνταγμα, αντιεξουσιαστές πέταξαν βόμβες μολότωφ σε άνδρες των ΜΑΤ, που απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Η Αστυνομία έχει κάνει ήδη προσαγωγές.

 

Όλα ξεκίνησαν την ώρα που η διαδήλωση διαλυόταν και η κεφαλή της πορείας είχε πια στραφεί προς την οδό Πανεπιστημίου. Ομάδες νεαρών πέταξαν πέτρες και νεράντζια στους παραταγμένους αστυνομικούς. Λίγο μετά, κουκουλοφόροι άρχισαν να εκσφενδονίζουν μολότοφ, γεγονός που προκάλεσε αντίδραση της Αστυνομίας με δακρυγόνα.

Οι νεαροί οπισθοχώρησαν και ξεκίνησε κυνηγητό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με αποτέλεσμα ορισμένοι από αυτούς να αναζητήσουν καταφύγιο στη Νομική Σχολή, όπου και παραμένουν, ενώ κάποιοι άλλοι επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια.

Αντίθετα, η διαδήλωση, που οργανώθηκε από το συντονιστικό όργανο των μαθητών στην Ομόνοια, εξελίχθηκε ομαλά.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *