Επικαιρότητα

12 τραυματίες από φωτιά σε πολυκατοικία στο Ηράκλειο

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν τα ξημερώματα από φωτιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στο Ηράκλειο Κρήτης. Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται μια γυναίκα, δυο άτομα έπαθαν εγκαύματα και εννέα μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα. Η ηλικιωμένη, αν και στην αρχή είχε θεωρηθεί νεκρή, μετά από καρδιοανάνηψη, σύμφωνα με το Βενιζέλιο Νοσοκομείο, επανήλθε και βρίσκεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Βενιζελείου.

Όλα ξεκίνησαν στις 5.25 όταν ισχυρή έκρηξη εκδηλώθηκε στην είσοδο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων από την οποία προκλήθηκε φωτιά η οποία  επεκτάθηκε στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο.

Την ίδια ώρα, ένα μεγάλο σύννεφο καπνού κατέλαβε όλη την πολυκατοικία με αποτέλεσμα να είναι αποπνικτική η κατάσταση για τους ενοίκους που την ώρα εκείνη ήταν στα κρεβάτια τους.

Στο σημείο της φωτιάς έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, η οποία κατόρθωσε να σβήσει τη φωτιά ενώ παράλληλα απεγκλωβίστηκαν οι ένοικοι από τα διαμερίσματα τους.

Στο σημείο έσπευσε και μεγάλη δύναμη του ΕΚΑΒ με 9 ασθενοφόρα.

Μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η έκρηξη. Εξετάζεται πάντως το ενδεχόμενο οι εκρήξεις να προήλθαν από συνεργείο αυτοκινήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *