Επικαιρότητα

Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό γιάφκας

Σε πλήρη εξέλιξη και προς πάσα κατεύθυνση είναι οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό της γιάφκας με το οπλοστάσιο του Επαναστατικού Αγώνα.Τα πολλά ευρήματα και τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι αρχές, οδηγούν τις έρευνες σε πολλές κατευθύνσεις και σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις.

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση περιμένουν, τα εντάλματα σύλληψης για περισσότερους από τρεις υπόπτους ενώ όλα τα στοιχεία επαναξιολογούνται και οδηγούν στην εκτίμηση ότι η γιάφκα βρίσκεται στο τρίγωνο Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Ιωνία – Περισσός.

Πρόσωπο – κλειδί ο Λ. Φούντας

Πρόσωπο κλειδί στις έρευνες αποδεικνύεται ο Λάμπρος Φούντας.

Στο σπίτι του βρέθηκαν:

  • Μία μαύρη κουκούλα full face
  • Ολόσωμες φόρμες
  • Laptop
  • Τρία φύλλα με οδηγίες φίλτρων αναπνευστικών μασκών
  • Σπρέι δακρυγόνου
  • Αντιασφυξιογόνος μάσκα και ένα φύλλο χαρτί τυπωμένο σε η/υ με τίτλο «δεν χρειάζονται πολλά λόγια» με αποτυπώματα του Κορτέση και του Νικητόπουλου

Η τελευταία κλήση του Φούντα έγινε από την τηλεκάρτα του στις 9-03-2010 ώρα 22.44 μμ. από καρτοθάλαμο του ΟΤΕ στη Λεωφ Αλεξάνδρας 122.

Από τις συνομιλίες προκύπτει ότι ο Φούντας είχε επαφές με Μαζιώτη, Γουρνά ,Νικητόπουλο και τον Κ.Κ. όπως και με άλλα άγνωστα στην ανάκριση άτομα.

Εκτιμάται ότι το τηλεφώνημα έγινε πριν το επικείμενο χτύπημα στην Πανόρμου καθώς και ότι στη Δάφνη ο Φούντας με έναν εκ των συλληφθέντων είχαν πάει για να κλέψουν Ι.Χ που θα χρησιμοποιούσαν στο χτύπημα.

To σκίτσο για το χτύπημα στην Πανόρμου

Τη Δευτέρα, οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα σκαρίφημα για το επικείμενο χτύπημα στην Πανόρμου.

Είναι σχεδιασμένο με κάθε λεπτομέρεια και αποτυπώνει τη θέση στατικής δύναμης αστυνομικών στη διασταύρωση των οδών Πανόρμου και Βαθέως.

Η αντιτρομοκρατική βρέθηκε πολύ κοντά στη σύλληψη των φερόμενων ως τρομοκρατών τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα παρακολουθώντας τον Ευάγγελο Σταθόπουλο να κάνει σκοποβολή στον Υμηττό.

Τότε κρίθηκε ότι τα στοιχεία που είχαν συλλεχθεί δεν «έδεναν» τους συλληφθέντες και έτσι οι αστυνομικοί δεν προχώρησαν σε συλλήψεις.

Περισυλλέχθηκαν κάλυκες από όπλα διαφόρων διαμετρημάτων τα οποία όπως ανακοινώθηκε δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις του Επαναστατικού Αγώνα.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Δήμητρα Ρούπα, είναι τα ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *