Κόσμος

Σεισμός 6.9 Ρίχτερ στην Κίνα με εκατοντάδες νεκρούς

Τριακόσιοι νεκροί και  8.000 τραυματίες, είναι σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Κίνας, ο προσωρινός απολογισμός ισχυρής σεισμικής δόνησης μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε την επαρχία Κινγκάι της νοτιοδυτικής Κίνας.

Οι αρχές φοβούνται ακόμα περισσότερα θύματα καθώς παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια των κτηρίων.Στην περιοχή σπεύδουν σωστικά συνεργεία και δυνάμεις του στρατού για την παροχή βοήθειας.

Κατέρρευσε το 85% των κτηρίων

Όπως μεταδίδει, η κρατική τηλεόραση της Κίνας, στην περιοχή όπου ήταν το επίκεντρο, το 85% των κτηρίων έχουν καταρρεύσει.

Ανταποκριτές στην περιοχή αναφέρουν ότι έχουν καταρρεύσει πάρα πολλά σπίτια και οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί εξαιτίας των κατολισθήσεων που ακολούθησαν

Οι τηλεπικοινωνίες στις περιοχές που επλήγησαν διεξάγονται μετ εμποδίων.

Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί

Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή 375 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της πόλης Γκολμούντ στην Κίνγκαϊ, και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Ακολούθησαν δυο μετασεισμοί 5,3 βαθμών και 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Λίγες ώρες, πάντως, πριν από το μεγάλο χτύπημα των 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προηγήθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το υψίπεδο του Θιβέτ πλήττεται συχνά από σεισμούς αλλά επειδή η περιοχή είναι εξαιρετικά αραιοκατοικημένη, συνήθως δεν υπάρχουν πολλά θύματα.

Μοναδική εξαίρεση, ο σεισμός των 8 Ρίχτερ που είχε πλήξει την περιοχή τον Μαϊο του 2008 αφήνοντας πίσω του 80.000 νεκρούς.

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DhY_3oLpyWM[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *