Επικαιρότητα

SIEMENS: Τους 40 αγγίζουν οι ύποπτοι για τις μίζες

Τους σαράντα αγγίζουν οι ύποπτοι για διάπραξη αδικημάτων που έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος ερευνά την υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemens.
Ο κ. Αθανασίου απέστειλε την Τετάρτη τρεις νέες κλήσεις σε υπόπτους. Οι κλήσεις αφορούν τρεις χρηματιστές (εκ των οποίων ο ένας κατέθεσε ήδη υπόμνημα), που εμπλέκονται στην υπόθεση εμβασμάτων από οφ σορ εταιρία, η οποία φέρεται να διακινούσε χρήματα από τα κρυφά ταμεία της Siemens.

Ενώπιον του εισαγγελέα κατατέθηκε υπόμνημα από επιχειρηματία που κλήθηκε ως ύποπτος, καθώς σε λογαριασμό εταιρίας του με έδρα την Κύπρο κατατέθηκαν το χρονικό διάστημα 2004 έως 2005 συνολικά ποσά 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από την οφ σορ εταιρία που διακινούσε χρήματα της Siemens.

Στο υπόμνημά του ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι διέθεσε το λογαριασμό της εταιρίας του για να εξυπηρετήσει φίλο του χρηματιστή, χωρίς να γνωρίζει ότι τα ποσά αυτά προέρχονταν από τη Siemens. Όπως τονίζει, τα χρήματα τα παρέδωσε σε ρευστό στο χρηματιστή.
Ο κ. Αθανασίου έλαβε ανωμοτί κατάθεση από συνδικαιούχο στο λογαριασμό στους οποίους μοιράστηκε το ένα εκατομμύριο ευρώ, που σύμφωνα με τον κ. Τσουκάτο διατέθηκε από τη Siemens προς το ΠΑΣΟΚ το 1999.

Για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου ευρώ κατέθετε επί τρίωρο, ως μάρτυρας η πρώην ταμίας του ΠΑΣΟΚ Δήμητρα Παπαχρήστου, η οποία είπε μεταξύ άλλων ότι εκείνη την περίοδο μπήκαν πολλά χρήματα στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Τσουκάτο και πως εκείνη πήρε περίπου 200 εκατ. δραχμές από αυτόν, ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν το 1 εκατ. προήλθε από την Siemens. Για την Πέμπτη έχει οριστεί η κατάθεση της γραμματέως του Θόδωρου Τσουκάτου.
Επίσης κατέθεσε και ο υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος την επίμαχη περίοδο Σπύρος Αυγερινός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αυγερινός είπε ότι ουδέποτε μπήκαν στα ταμεία του κόμματος τα 1 εκατομμύριο γερμανικά μάρκα, ωστόσο δεν απέκλεισε να είχαν μπει τμηματικά και να εκδόθηκαν κουπόνια.

Τέλος, το μεσημέρι της Τετάρτης, κατάθεση στον κ. Αθανασίου έδωσε και ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας SAIC που ανέλαβε το πρόγραμμα C4I, Σίμος Δήμας. Ως ύποπτος κλήθηκε και ο σύμβουλος του εκπροσώπου της SAIC στην Ελλάδα Γιώργου Τερπεκλή, κ. Καρατζάς ο οποίος φέρεται να εισέπραξε 350.000 ευρώ ως αμοιβή.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και το μεσημέρι ο πρόεδρος του κινήματος Γιώργος Παπανδρέου θα δώσει συνέντευξη τύπου, όπου θα εξειδικεύσει τα μέτρα για το θεσμικό πλαίσιο διαφάνειας των οικονομικών των κομμάτων.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *