events

Street Food and Tunes local στη Νέα Σμύρνη

Street Food

 

Street Food and Tunes local από το deBop.gr στη Νέα Σμύρνη

Μια πολυπολιτισμική, γκουρμέ γιορτή δρόμου
σε ένα νεοκλασικό στον Ανάλατο (aka Νέα Σμύρνη)!

Τα Street Food and Tunes του deBop.gr συνεχίζουν τις βόλτες τους στις γειτονιές της Αθήνας!
4 από τα πιο δημοφιλή street food πιάτα του πλανήτη (5 για την ακρίβεια αν υπολογίσουμε και τη veggie εκδοχή), όλα με την υπογραφή του σεφ Βασίλη Σπόρου, θα παρελάσουν από τους πάγκους, για να σας βάλουν σε διλήμματα σχετικά με τις επιλογές σας:

Πρεμιέρα αυτή τη φορά στα local κάνει το πολυαναμενόμενο Gua Bao, γνωστό κι ως το ταϊβανέζικο χάμπουργκερ στη χώρα προέλευσής του και για πολλούς… το τελειότερο street food πιάτο του πλανήτη! Το Gua Bao πρωτοσυστήθηκε στον δυτικό κόσμο από τον σεφ David Chang στη Νέα Υόρκη για να κερδίσει τις εντυπώσεις κάθε ειλικρινή food lover και δημιουργήσει –προφανώς!- ουρές αναμονής στο εστιατόριό του! Πολύ πριν από αυτό βέβαια, οι Ταϊβανοί γνώριζαν καλά την απόλαυση που θα γεύονταν με το που έπιαναν στα χέρια τους αυτόν τον «ουράνιο» φάκελο από ψωμί στον ατμό γεμισμένο με χοιρινή πανσέτα μαριναρισμένη σε σόγια και μπαχαρικά, συνοδεία φυστικιών και chilli.
Για τους πιστούς των Street Food and Tunes απλά θα θυμίσουμε το εξής: στην Ελλάδα, το Gua Bao πρωτοσυστήθηκε στην δεύτερή μας βραδιά-αφιέρωμα στο Brooklyn, που εξελίχθηκε σε ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα γαστρονομικά μας όργια!

Ποια πιάτα θα μπορούσαν τώρα να σταθούν δίπλα σε αυτό το τόσα πολλά υποσχόμενο street food;
Σίγουρα το Bahn Mi –με ρίζες στο Βιετνάμ και τη Γαλλία, που οι απόδημοι Ασιάτες εξέλιξαν σε ένα από τα πλέον λατρεμένα γαστρονομικά trends ανά τον κόσμο
(και οι εγχώριοι της Φωκίωνος Νέγρη δεν πήγαν πίσω στην προηγούμενη εκδήλωσή),
σίγουρα επίσης το Pepito Torta, το παραδοσιακότερο torta (: σάντουιτς) της Puebla του Μεξικό, προϊόν ισπανογαλλικής διάδρασης και το οποίο ο θρύλος λέει πως εμπνευστής του ήταν ο Leonardo Da Vinci (!!!)
και προφανώς το Meatloaf Sandwich, το πιο δημοφιλές comfort food της Αμερικής κατά την περίοδο της Ποτοαπαγόρευσης, το οποίο μέχρι και σήμερα θεωρείται ως το all american – patriotic sandwich!

Όλα αυτά προφανώς συνοδεία των κατάλληλων tunes (γιατί γιορτή χωρίς μουσική ποτέ κανείς δεν είδε!).
Εκεί λοιπόν και σε πλήρη συνάφεια με το μενού, αναμένετε ένα πολυεθνικό mixer από ασιατικές μελωδίες μπλεγμένες με ξεσηκωτικά latin σε jazzy εκδοχές και rhythms από τα έγκατα των πιο φημισμένων freestyle dancefloors της καλής Αμερικής!

Πέμπτη 14 Απριλίου, από τις 19:00
Απλίκα
Κ.Παλαιολόγου 17 & Μ.Αλεξάνδρου, Νέα Σμύρνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *