Κόσμος

Κόκκινη σκόνη κάλυψε το Σίδνεϊ

australia_skoniΠόλη σε κόκκινο πλανήτη θυμίζει από το πρωί της Τετάρτης το Σίδνεϊ.
Οι κάτοικοι ξύπνησαν βλέποντας σκεπασμένα τα παράθυρα σπιτιών και αυτοκινήτων από τη σκόνη ενώ οι οδηγοί δυσκολεύτηκαν να αναγνωρίσουν τα αυτοκίνητά τους. Λόγω της πολύ περιορισμένης ορατότητας, προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην κίνηση, ειδικά στις λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας. Επίσης ακυρώθηκαν σχεδόν όλες οι πρωϊνές πτήσεις.

Στα σχολεία, η πρωινή συγκέντρωση των μαθητών έγινε σε εσωτερικούς χώρους, αφού η ατμόσφαιρα έξω είναι αποπνικτική. Οι περισσότεροι πολίτες που τολμούν να περπατήσουν, φορούν μάσκες.

Η θύελλα σκόνης, συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους 100 χιλιομέτρων την ώρα, που κάνουν πιο δύσκολη την κατάσταση. Έχουν αναφερθεί ζημιές σε στέγες και έπεσαν ή ξεριζώθηκαν δέντρα. Η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για βοήθεια.

Το ακραίο καιρικό φαινόμενο, που επικρατεί στο σύνολο σχεδόν της Νέας Νότιας Ουαλίας, αναμένεται να κρατήσει έως τις απογευματινές ώρες σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι αρχές προειδοποιούν τα άτομα με προβλήματα υγείας ειδικά όσους υποφέρουν από άσθμα και καρδιακές και πνευμονικές παθήσεις, να παραμένουν σε κλειστούς χώρους.

Πολλοί κάτοικοι τηλεφώνησαν στις πρωινές ραδιοφωνικές εκπομπές για να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, κυρίως αναπνευστικά. Ορισμένοι ανέφεραν πως είδαν πεθαμένα πουλιά στις αυλές τους και τα κατοικίδια ζώα τους να έχουν εξαφανιστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *