Επικαιρότητα

Συνεχίζουν την απεργία οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων

Την απόφαση να συνεχίζουν την απεργία τους έλαβαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο θέατρο Περοκέ. «Δίνουμε μάχη να μην χάσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος και ευχαρίστησε όλους όσοι συμπαραστέκονται στον αγώνα τους. Οι απεργοί ιδιοκτήτες πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, και αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Την ίδια ώρα προχωρά η διαδικασία της πολιτικής επιστράτευσης και ήδη τα πρώτα φύλλα επίταξης έχουν αρχίσει να φτάνουν σε ιδιοκτήτες φορτηγών.

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης

Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση προχωρούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Παρά το γεγονός ότι έχει ήδη τεθεί σε ισχύ η απόφαση για την πολιτική επιστράτευσή τους και την επίταξη των οχημάτων, αποφάσισαν μετά την πολύωρη γενική συνέλευση των ομοσπονδιών τους να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η απόφαση ελήφθη δια βοής και όχι με μυστική ψηφοφορία που προβλέπει το καταστατικό.

«Δεν ήρθαμε να κάνουμε μνημόσυνο στις άδειές μας αλλά να πανηγυρίσουμε όπως οι πρόγονοί μας όταν πήγαιναν σε μάχη. Όλος αυτός ο κόσμος που βλέπετε γύρω σας δίνει ό,τι έχει και δεν έχει για να μην χάσει αυτό που λέγεται περιουσιακό τους στοιχείο», δήλωσε ο Γιώργος Τζωρτζάτος, πρόεδρος των Συνδικάτων Χερσαίων Μεταφορώνεν μέσω  επευφημιών των συγκεντρωμένων απεργών.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, ενώ σχεδιάζουν κινητοποιήσεις και για το Σαββατοκύριακο.

«Η πρόταση της κυβέρνησης ήταν γενναία κακώς είναι αμετακίνητη αλλά θα πρέπει να συμμορφωθούν με το σύνταγμα και τους νόμους. Η επίταξη θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται», τόνισε από την πλευρά του, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Υποδομών σχολιάζοντας την απόφαση των ιδιοκτητών.

Την ίδια ώρα προχωρά η διαδικασία της πολιτικής επιστράτευσης και ήδη τα πρώτα φύλλα επίταξης έχουν αρχίσει να φτάνουν σε ιδιοκτήτες φορτηγών.

Το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε την κατ’ εξαίρεση άρση των περιορισμών στην κίνηση των βυτιοφόρων για τη μεταφορά υγρών καυσίμων το Σαββατοκύριακο.

Με το βλέμμα στραμμένο στον εφοδιασμό της αγοράς σε καύσιμα ξεκινούν οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου τις διακοπές τους, ενώ σε απόγνωση βρίσκονται επαγγελματίες και παράγοντες της αγοράς, κυρίως όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *