Ελληνικό ροκΣυναυλίες (Live)

THE EARTHBOUND@ AN CLUB, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου

The EarthboundΤην Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007 οι Earthbound θα εμφανιστούν στο An Club, παρουσιάζοντας υλικό από το καινούργιο τους άλμπουμ, που ηχογραφείται αυτή την περίοδο στο στούντιο Reaction. Θα περιέχει δέκα κομμάτια, όλα συνθέσεις του συγκροτήματος, και θα κυκλοφορήσει το 2008 από τη Lab Records, εταιρεία του γκρουπ. Το εξαμελές σχήμα θα βγει από το στούντιο για να γιορτάσει τα δέκα χρόνια του στην καθιερωμένη Δεκεμβριάτικη συναυλία στο An, σε συνδυασμό με την επανακυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ από τη Lab Records.

Οι Earthbound σχηματίστηκαν το 1998 από έξι μέλη γνωστών Αθηναϊκών συγκροτημάτων (Last Drive, Honeydive, Rockin Bones, Engine-V, Invisible Surfers και Spacecakes). Συνδυάζοντας τις ποικίλες επιρροές τους, από surf instrumentals, blues και rock, μέχρι funk και reggae, διαμόρφωσαν τον ήχο τους μέσα από πολλές συναυλίες, ανάμεσά τους και μια εμφάνιση στο Rockwave festival του 1999.

Το 1999 κυκλοφόρησε το πρώτο τους επτάιντσο single The Valley/Riverside Song/Tercera Cancion σε συνεργασία με το περιοδικό Fractal Press. Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ξεκίνησαν την ηχογράφηση του πρώτου τους album, που κυκλοφόρησε το 2000 από την Trade Records. Περιλαμβάνει 13 κομμάτια σε παραγωγή Jim Spliff, με τη συμμετοχή αρκετών φίλων μουσικών.

Τον Ιανουάριο του 2001, οι Earthbound μπαίνουν στο στούντιο για να γράψουν τη μουσική για την ταινία ΣΤΑΚΑΜΑΝ του Αντώνη Καφετζόπουλου. Το soundtrack, με 14 οργανικές συνθέσεις του γκρουπ, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, πάλι από την Trade. Επίσης, δύο μέλη των Earthbound (Alex K., Thanos A.) έγραψαν τη μουσική για την ταινία ΣΩΣΕ ΜΕ του Στράτου Τζίτζη, που κυκλοφόρησε λίγους μήνες αργότερα.

Το 2002 συμμετείχαν στην καμπάνια «Ένα σχολείο για την Τσιάπας», δίνοντας συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και την επόμενη χρονιά εμφανίστηκαν στην αντισύνοδο της Θεσσαλονίκης.

Το Σεπτέμβριο του 2003 προσθέθηκε στο γκρουπ ο Λούης στην τρομπέτα και τα κρουστά, και το 2004 οι επταμελείς πλέον Earthbound υπέγραψαν στον Σείριο, την εταιρία του Μάνου Χατζιδάκη. Την άνοιξη της ίδιας χρονιάς, ξεκίνησαν την ηχογράφηση του τρίτου album τους, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο με τίτλο Brotherhood of the Dog. Περιλαμβάνει 11 κομμάτια, ξανά σε παραγωγή Jim Spliff, και πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη δουλειά τους μέχρι στιγμής.

Το 2005 οι Earthbound έδωσαν δύο συναυλίες στην Κύπρο και πρόσθεσαν άλλο έναν τρομπετίστα, τον Γιάννη, πραγματοποιόντας και πάλι αρκετές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, που εδραίωσαν τη φήμη για τα εκρηκτικά live του γκρουπ.

Το 2006, συμμετείχαν στη συλλογή In The Junkyard vol II, ενώ λίγο αργότερα, ο Λούης αποχώρησε από το συγκρότημα. Ακολούθησαν συναυλίες στο Λυκαβηττό, στη Λάρισα και στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, καθώς και στις φυλακές στη Θήβα. Αυτήν την περίοδο, οι Earthbound ετοιμάζουν υλικό για την επόμενη κυκλοφορία τους.

Το 2007, μετά την αποχώρηση του μοναδικού πλέον τρομπετίστα, του Γιάννη, ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις του καινούργιου τους άλμπουμ, σε παραγωγή Jim Spliff και Θάνου Αμοργινού, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2008, από τη Lab Records, εταιρεία του γκρουπ.

The Earthbound

Alex K: vocals, guitar

Babi Bone: acoustic guitar, vocals

Thanos A: electric guitar, percussion

Panos T: acoustic bass

S.Pyros.D: drums, vocals

Panos M: percussion, vocals

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *