Κόσμος

40 νεκροί από τρομοκρατικές επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας

Δυο εκρήξεις συγκλόνισαν το πρωί, σε ώρα αιχμής, το μετρό της Μόσχας. Η πρώτη, σημειώθηκε στο σταθμόΛουμπιάνκα στις 7.56 πμ με τραγικό επίσημο απολογισμό  23 νεκρούς και 11 τραυματίες. Σαράντα λεπτά αργότερα, στις 8.38 π.μ. σημειώθηκε  δεύτερη έκρηξη, στο σταθμό Παρκ Κούλτρι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δέκα πέντε. Στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας, επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν ακόμα και ελικόπτερα από τα σωστικά συνεργεία για την απομάκρυνση των τραυματιών.

Επιθέσεις αυτοκτονίας από γυναίκες καμικάζι

Ο σταθμός Λουμπιάνκα, βρίσκεται ακριβώς πάνω από το κτήριο που στεγάζει την υπηρεσία ομοσπονδιακής ασφάλειας (πρώην KGB).

Η πρώτη έκρηξη χτύπησε το δεύτερο βαγόνι του τρένου το οποίο ακινητοποιήθηκε λίγο πριν το σταθμό. Στη λίστα των θυμάτων, βρίσκονται επιβάτες του βαγονιού αλλά και πολίτες που περίμεναν στην αποβάθρα.

Εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας, δήλωσε ότι πρόκειται για επιθέσεις αυτοκτονίας και ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ, τις επιθέσεις αυτοκτονίαςπραγματοποίησαν δυο γυναίκες – καμικάζι.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης

Ανάληψη ευθύνης για το διπλό χτύπημα που ήταν πολύ καλά μελετημένο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει.

Οι υποψίες ωστόσο στρέφονται στους Τσετσένους αυτονομιστές, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει παρόμοια τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Μόσχας τον Αύγουστο του 2004.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uekk98wn0xg[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *