Εκδηλώσεις

Tzoumerka Art Festival

tn_katarraktesΤο υποδέχεται, για πρώτη χρονιά (1-5 Αυγούστου) τους φίλους της τέχνης στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων-Αράχθου και υπόσχεται να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες ακόμα και στους πιο απαιτητικούς θεατές, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Μουσικές συναυλίες, προβολές ταινιών,χορός,θέατρο, εικαστικά, θεματικές συζητήσεις,δρώμενα,συνθέτουν ένα πλαίσιο ελεύθερης και δημιουργικής συνύπαρξης  διαφορετικών μεταξύ τους τεχνών με κύριους  σκοπούς  την  ποιοτική ψυχαγωγία, την χάραξη νέων δρόμων  επικοινωνίας. ,την ανταλλαγή απόψεων ,  την θέαση νέων τάσεων,την προστασία της φυσικής και πολιτιστιμικής κληρονομιάς.

Η φετινή διοργάνωση σηματοδοτείτε από το τρίπτυχο Φύση,Τέχνη, Τεχνολογία .



To φεστιβάλ πραγματοποιείται στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Δασικού Χωριού «ΚΕΔΡΟΣ» με φόντο τις κορφές των Τζουμέρκων, σε υψόμετρο 900 μέτρων (1-5 Αυγούστου).

Ο χώρος του δασικού χωριού  απαλλαγμένος από περιττές ύλες δίνεται  στην δημιουργική διάθεση των παρευρισκομένων. Διαφορετικοί καλλιτέχνες  συμμετέχουν σε ένα ανοιχτό εργαστήριο σύνθεσης και δημιουργίας.

Η αμφίδρομη σχέση που οι διοργανωτές θέλουν να επιτύχουν βασίζεται στο αγκάλιασμα του νέου αυτού θεσμού από νέους και παλαιότερους δημιουργούς. Η εξερεύνηση των ορίων  της εικόνας και του ήχου στο ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων-Αράχθου δίνει την δυνατότητα να γεννηθεί ένα ζωντανό εργαστήρια για την τέχνη και παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της φύσης.

Ένα σύγχρονο ψηφιακό studio HIGH DEFINITION θα εγκατασταθεί στο δασικό χωριό για τις ανάγκες του εργαστηρίου “ψηφιακές τέχνες –τεχνολογία” και παράλληλα θα γίνει απόπειρα ζωντανής μετάδοσης (live) του φεστιβάλ στο διαδίκτυο μέσω δορυφορικής σύνδεσης της Hellas Satellite.

Σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ εικαστικές παρεμβάσεις με ιδιαίτερο χρώμα  δίνουν το χέρι σε προβολές ταινιών και συζητήσεις που καταλήγουν σε μικρές ψηφιακές ταινίες. Η μουσική αγκαλιάζει τα ψηλά βουνά των Τζουμέρκων κάθε βράδυ με διαφορετικά ηχοχρώματα.

Για την οργανωτική επιτροπή του

Γιώργος Κολόζης
καλλιτεχνικός διευθυντής

 

Οι στόχοι του κινούνται σε τρία γενικά επίπεδα.

  • Να βελτιώσει την καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής, εμπλουτίζοντας τις πνευματικές ανησυχίες τους, βελτιώνοντας τη θεματολογία των προσωπικών τους επαφών, παρέχοντας μία διέξοδο ποιοτικής καλλιτεχνικής «αναψυχής» και δημιουργώντας την ηθική ικανοποίηση μιας ξεχωριστής και πρωτοποριακής εκδήλωσης.
  • Να προβάλλει το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον των Τζουμέρκων και γενικότερα του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων – Αράχθου με την ταυτόχρονη επιτακτική ανάγκη για την προστασία του από κάθε μορφής βάναυσης «αξιοποίησης». Να προβάλει μία διαφορετική αξιοποίηση που σταματάει εκεί όπου αρχίζει η καλλιτεχνική δημιουργία.
  • Να αποτελέσει ένα τόπο δημιουργικής συνάντησης καλλιτεχνών και ανοιχτής αλληλεπίδρασης, όπου ο ένας θα εμπνέεται από τον άλλον. Με το πέρασμα του χρόνου φιλοδοξούμε ο θεσμός του φεστιβάλ να εξελιχθεί σε μία καλλιτεχνική συνάντηση όπου θα παρουσιάζονται έργα πρωτοποριακά, ειδικά δημιουργημένα για τη συνάντηση αυτή.

Το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει

Εγκαίνια έκθεσης του Αντώνιου Βικέλη  με θέμα «Εύθραυστες Μνήμες».Εγκαίνια έκθεσης του Χρήστου Ζυγομαλά με θέμα «Γλυπτική Ανακύκλωση».Την ίδια ώρα στη μικρή σκηνή, ο Άρης  Πούλιος θα ερμηνεύει με το βιολοντσέλο του σουίτες του Μπαχ.Παραδοσιακή Πολυφωνική  Μουσική από το Συγκρότημα Κτισμάτων.Συναυλία Blues-Rock μουσικής με το συγκρότημα του Νίκου Ντονούση, Nick and The Backbone.Απογευματινή raga (ινδική κλασική μουσική) με την Νόρι Φουρουκάβα και τον Λευτέρη Μητρόπουλο.Συναυλία των Sur σε ένα μουσικό ταξίδι από το Θιβέτ ως την ΜεσόγειοΠροβολές ταινιών. Θα προβληθεί η ταινία «Έρημος και μόνος για να μου φύγει ο πόνος» του Νίκου Αλευρά και επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους που βραβεύθηκαν και ξεχώρισαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Μουσική Θεατρική Παράσταση με το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «ΙΘΑΚΗ». Παίζει η ηθοποιός Χρύσα Καψούλη με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής

Σόλο κρουστά: Δυο από τους πιο καταξιωμένους ντραμίστες της χώρας μας, ο Γιώργος Τρανταλίδης και ο Τάκης Μπάρμπας σε μία παράσταση που δύσκολα θα επαναληφθεί. Συμμετέχει με μικρό χορευτικό η Εινάτ Γκίλμποε.

Συναυλία ηλεκτρονικής μουσικής “Αντηχήσεις”του Βαγγέλη  ΜπουλουχτσήΑυτοσχεδιαστική συνεύρεση των: Λευτέρη Μητρόπουλου (Τάμπλα), Μάρκου  Σκούλιου (νέι), Νόρι Φουρουκάβα (μπανσούρι), Γκέραρντ Φανκχάουζερ (Τραγούδι over tone) κλπΠροβολή των βραβευμένων ταινιών του πρώτου διαδικτυακού κινηματογραφικού Φεστιβάλ  BIG  BANGΑπογευματινή αυτοσχεδιαστική συνεύρεση στην κοίτη του Αράχθου κάτω από τη Γέφυρα Πλάκας. Διάφοροι από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα αυτοσχεδιάσουν με φόντο το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων σε μία συναυλία-φωνή για την προστασία της φύσης και των μνημείων των Τζουμέρκων.

CLOBAL VISION. Ο γνωστός ντράμερ Γιώργος Τρανταλίδης με τον εξαίσιο Γιώτη Σαμαρά (κιθάρα) και τους καταπληκτικούς Κουβανούς Manolo Vega (πιάνο, τραγούδι), Manuel Orza (μπάσο) και Εnrique Bu (κρουστά) σε ένα δυναμικό Λάτιν Τζάζ πρόγραμμα.

Άλλες Παράλληλες Εκδηλώσεις

  • Έκθεση κόμιξ του Νίκου Κούτση με σκίτσα από το βιβλίο του ΟΗΕ (UNEP) «Ozzy Ozone» με θέμα την προστασία του Όζοντος
  • Ο γλύπτης Χρήστος Ζυγομαλάς θα φιλοτεχνήσει ζωντανά ένα έργο γλυπτικής.  Ο γλύπτης Χρήστος Ζυγομαλάς θα φιλοτεχνήσει ζωντανά ένα έργο γλυπτικής. 
  • Συζητήσεις με θεματικούς  άξονες την οικολογία και την ψηφιακή τεχνολογία
  • Παράλληλες προβολές  ντοκιμαντέρ .
  • Work in Progress,ο/α παραγωγές σε εξέλιξη, δυνατότητες ολοκλήρωσης και διανομής
  • Ελεύθερο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τους Εθελοντές “ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ”  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Δραστηριότητες Αναψυχής στην ευρύτερη περιοχή με την υποστήριξη της TREKKING HELLAS. Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε rafting, trekking, rappel,

τοξοβολία ή flying fox με τη συνοδεία έμπειρων εκπαιδευτών.

Καλλιτεχνικά Εργαστήρια – Σεμινάρια

Καλλιτεχνικό Εργαστήριο «Ρυθμικής Αγωγής» του Τάκη ΜπάρμπαΚαλλιτεχνικό Εργαστήριο «Αρμονικής Μουσικής» του Γκέραρντ ΦανκχάουζερΚαλλιτεχνικό Εργαστήριο «Οριένταλ Ολιστικού Χορού» της Εϊάτ ΓκιλμπόεΚαλλιτεχνικό Εργαστήριο «Ψηφιακής Τέχνης και Τεχνολογίας»των Γιώργου Κολόζη και Χρήστου ΚαρακάσηΚαλλιτεχνικό Εργαστήριο «Τροπικά Συστήματα της ΒΑ Μεσογείου.» του Μάρκου Σκούλιου

Η επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ με αναλυτικές πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και τις συμμετοχές βρίσκεται στη διεύθυνση: www.tzoumerka-art-festival.gr

Επίσης, μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή στα καλλιτεχνικά εργαστήρια επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του Δασικού Χωριού (www.guesthousekedros.com) στη σελίδα Νέα -Ειδήσεις
Πληροφορίες: Δασικό Χωριό Κέδρος, τηλ. 2685031791

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιώργος Κολόζης 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *