ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Έκθεση Φωτογράφος Άγριας Φύσης

tn_monkey_420Η κορυφαία στον κόσμο έκθεση φωτογραφίας άγριας φύσης έρχεται για πρώτη
φορά στην Ελλάδα.
Ο παγκόσμιος διαγωνισμός φωτογράφος άγριας φύσης διοργανώνεται από το περιοδικό
Wildlife Magazine του BBC και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Ο μακροβιότερος εν
ενεργεία και πιο φημισμένος διαγωνισμός στο είδος του, συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα πιο
σημαντικά ονόματα στη φωτογραφία της φύσης και ολοκληρώνεται με μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που μετά περιοδεύει σε όλο τον κόσμο.
Στις «μεγάλες» κατατάσσεται μια  φωτογραφία τόσο προσεκτικά ιδωμένη και πλαισιωμένη, με τέλειο συγχρονισμό λήψης και τόσο λεπτομεριακή εκτύπωση, ώστε μπορεί να μεταμορφώσει το πιο κοινότοπο θέμα, όπως ένα πουλί που κελαηδάει στο φως της αυγής, σε εικόνα που ποτέ δεν κουράζει το μάτι. Κάποτε αυτό το μεγαλείο οφείλεται σε μια τόσο μικροσκοπική λεπτομέρεια, που αποκαλύπτει το χώρο γύρω της μ’ έναν σχεδόν μυστηριακό τρόπο, σχεδόν αθέατη με την πρώτη ματιά, π.χ. ένα πολύ μικρό στίγμα, ένας αετός που στροβιλίζεται στην ομίχλη ενός δάσους του βορρά.

Οι μεγάλες φωτογραφίες της φύσης έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: μας υπενθυμίζουν ότι ο έξω από εμάς κόσμος, του οποίου κομμάτι είμαστε κι εμείς, αποτελεί την πιο βαθιά πηγή ομορφιάς, έκπληξης και χαράς. David Attenborough

Η έκθεση που παρουσιάζεται σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο, περιλαμβάνει τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν μέσα από 18.000 συμμετοχές προερχόμενες από σχεδόν 60 χώρες και παρουσιάζουν τη δουλειά τόσο  επαγγελματιών όσο και ερασιτεχνών φωτογράφων.

Η συλλογή καλύπτει μεγάλο εύρος θεμάτων και ύφους-πορτρέτα, συμπεριφορές και περιβαλλοντικές περιγραφές έως και αφηρημένες φωτογραφίες φύσης και εξυμνεί τη λαμπρότητα, το δράμα και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη. Υπογραμμίζει την ομορφιά, το χρώμα και τη μορφή μαζί με τις ανεπανάληπτες στιγμές της ζωικής συμπεριφοράς και του τοπίου. Οι κορυφαίοι στον κόσμο φωτογράφοι άγριας φύσης απεικονίζουν το χυμό, την ουσία ύπαρξης ζώων ή φυτών, αιχμαλωτίζοντας την ομορφιά της στιγμής, δίνοντας σας την αίσθηση«ήμουν κι εγώ εκεί».

Η ελληνική έκθεση διοργανώνεται από τις εκδόσεις Polaris με την ευγενική χορηγία της
Τράπεζας Πειραιώς. Η έκθεση θα παρουσιαστεί με τον πλέον θεαματικό τρόπο καθώς οι
φωτογραφίες θα είναι σε διαφάνειες τοποθετημένες σε ειδικές θήκες και θα φωτίζονται εσωτερικά
(light boxes) με εντυπωσιακό αποτέλεσμα όσον αφορά στην απόδοση των χρωμάτων και στη
αίσθηση που προσφέρουν στον επισκέπτη. Για την έκθεση υπάρχει ειδικά φροντισμένη μουσική  επένδυση που δημιουργεί μια υποβλητική, συναρπαστική ατμόσφαιρα και εντείνει τα συναισθήματα των μικρών και μεγάλων επισκεπτών της. Από τις 23 Απριλίου 2007 και μέχρι τις 13 Μαΐου 2007 το κέντρο της Αθήνας, στη στοά  Σπυρομίλιου στο City Link, Σταδίου 4 μεταμορφώνεται σε ωκεανό, ζούγκλα, τροπικό δάσος και πολύχρωμη κοιλάδα, με τη βοήθεια των φωτογραφιών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμόφωτογράφος άγριας φύσης για το 2006.

Το ελληνικό κοινό προσκαλείται να ανακαλύψει την  ομορφιά και τη μοναδικότητα των άγριων τόπων, το εύθραυστο και το αναντικατάστατο των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών αλλά και την τεχνική, την αφοσίωση και τελικά την τέχνη τωνμεγάλων φωτογράφων άγριας φύσης.
H έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό με ώρες λειτουργίας 10.00 έως 24.00 όλη την εβδομάδα.
Περισσότερες πληροφορίες:

www.polarisekdoseis.gr/faf

http://www.bbcwildlifemagazine.com 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *