ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Taiji Quan (Shadow Boxing) και One Step (Χορός και Γυμναστική)

tn_taiji_01:: Taiji Quan (Shadow Boxing) – Η Κινέζικη μέθοδος μακροζωϊας
Ο Κινέζικος πολιτισμός όσο κι αν μας φαίνεται απόμακρος, δεν πάυει να μας συγκινεί και να μας εντυπωσιάζει με την κουλτούρα του. Ενα απο τα πλούσια κληροδοτήματά του είναι και το Τάι Τζί Τσουάν.
::ONE STEP-Χορός και Γυμναστική
Μεταξύ  της δυτικής χορογραφίας, και της ασιατικής κουλτούρας του TaiJi Quan, υπάρχει το OneStep. Σε μια ισορροπία πνεύματος και σώματος η χορογραφία και η γυμναστική του OneStep δίνουν στον ασκούμενο/η, καλή υγεία, ευεξία και προπάντων ευκαιρία για έκφραση και χαλάρωση.

Πρόκειται για αργές ήρεμες κινήσεις, εμπνευσμένες κατα κύριο λόγο από τις κινήσεις πουλιών οι οποίες χαλαρώνουν, ξεκουράζουν και δυναμώνουν το σώμα αλλά και ταυτόχρονα αποτελούν και μία ισχυρή πολεμική τέχνη.

Σε αυτή την τέχνη οι κινήσεις κυλούν διαδοχικά η μία μετά την άλλη σε μία αδιάκοπη ρυθμική αρμονία, ενώ επικρατεί μιά ήρεμη και ειρηνική δύναμη και διάθεση.

Ο Αθλητικός σύλλογος Wu Gong Καλλιθέας ιδρύθηκε το 2001 και ανήκει στην Ομοσπονδία Σαολίν Ελλάδος.
Σκοπός του η διάδοση της κινέζικης αυτής τέχνης και κουλτούρας.

tn_021Ο Σύλλογος λειτουργεί Τρίτη και Πέμπτη με 2 τμήματα
18:30 – 20:00 και 21:00 – 22:30.

Γνωρίστε το από κοντά στο http://www.taiji.gr

Αθλητικός Σύλλογος Wu Gong
Σωκράτους 82 17672 Καλλιθέα (‘Εναντι ΙΚΑ)

:: Τάϊ Τζι Τζουάν και Σαολίν ::

Η πιο παλαιά αναφορά για την προέλευση του Τάϊ Τζι Τσουάν
Οι γραπτές εργασίες σχετικές με το Τάϊ Τζι Τσουάν (Taijiquan) δεν ήταν από το χωριό Τσεν ή από τους κατοίκους του. Η πρώτη αναφορά για το Τάϊ Τζι Τσουάν έγινε στο βιβλίο Κλασσικό Τάϊ Τζι Τσουάν του Ουόνγκ Τσουνγκ Γιε (Wang Tsung Yueh). Το πιο παλιό αποδεκτό και ιστορικά τεκμηριωμένο εγχειρίδιο που έχουμε για το Τάϊ Τζι Τσουάν, είναι από τον Λι Ι Γιου (Li Ι Yu -1832-1892) που μεταγλώττισε τα 3 βιβλία της Πρωταρχικής τέχνης, που είναι γνωστά σαν ” Τα 3 παλαιά εγχειρίδια ” στο Γιουνγκ Νιέν (Yung Nien) σήμερα.

ONE STEP : ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

tn_foto01Μια μικρή βόλτα ή το ταξίδι στη χάρη, την έκφραση, την αρμονία και τη δημιουργία αρχίζει με ένα βήμα… OneStep.Μεταξύ  της δυτικής χορογραφίας, και της ασιατικής κουλτούρας του TaiJi Quan, υπάρχει το OneStep.

Σε μια ισορροπία πνεύματος και σώματος η χορογραφία και η γυμναστική του OneStep δίνουν στον ασκούμενο/η, καλή υγεία, ευεξία και προπάντων ευκαιρία για έκφραση και χαλάρωση.

Το OneStep είναι κάτι το οποίο έλειπε απο την Ελληνική πραγματικότητα, ένα κράμα δύσης και ανατολής, μαύρου και άσπρου, ουρανού και γης.

Γνωρίστε το από κοντά στο http://onestep.taiji.gr

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται στους χώρους του Αθλητικού συλλόγου WuGong Kαλλιθέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *