ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Ποιος θέλει να γίνει πτυχιούχος; Μάθηση μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια

 Το «ποιος θέλει να γίνει πτυχιούχος» είναι ένα παιχνίδι γνώσεωνΤο «ποιος θέλει να γίνει πτυχιούχος» είναι ένα παιχνίδι γνώσεων βασισμένο στο αντίστοιχο «ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος». Η βασική διαφορά τους βρίσκεται στο γεγονός ότι όλες οι ερωτήσεις του «Πτυχιούχου» είναι από την σχολική ύλη. Έτσι, μέσα από το παιχνίδι οι μαθητές μαθαίνουν ευχάριστα και εύκολα τις απαντήσεις σε ερωτήσεις τις ύλης τους. Η ιδέα για το παιχνίδι ξεκίνησε με την παρατήρηση ότι οι μαθητές παίζοντας το online παιχνίδι του «εκατομμυριούχου» αποκτούσαν πολύ εύκολα και γρήγορα γνώσεις που σε άλλη περίπτωση θα απαιτούσαν αποστήθιση, κόπο και χρόνο από τον μαθητή.
Στηριζόμενοι στο σκεπτικό «μάθηση μέσα από το παιχνίδι» ξεκινήσαμε την δημιουργία του «Πτυχιούχου». Το όλο project βασίζεται καθαρά στον εθελοντισμό και δεν αποσκοπεί σε καμία περίπτωση σε οικονομικό όφελος. Είναι φτιαγμένο από ανθρώπους της εκπαίδευσης για ανθρώπους της εκπαίδευσης. Η ιστοσελίδα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα παιχνίδια και δυνατότητες.
Τελευταίες προσθήκες είναι η Κρεμάλα, η Πτυχιούπολη, οι Γραμματοεισβολείς, το Αριθμοφιδάκι καθώς και ο MyΠτυχιούχος όπου οι μαθητές μπορούν να παίζουν με ερωτήσεις βασισμένες σε μια συγκεκριμένη ενότητα ύλης.

Μπορώ να προσθέσω μια νέα ερώτηση;

Όλοι οι χρήστες μπορούν να προσθέτουν νέες ερωτήσεις στην βάση δεδομένων του παιχνιδιού. Μετά την υποβολή οι ομάδα των διαχειριστών θα ελέγξει την ορθότητα της ερώτησης και εάν είναι σωστή τότε προστίθεται στην βάση και είναι άμεσα προσπελάσιμη.

Ποιες κατηγορίες παιχνιδιού υπάρχουν;

Το παιχνίδι αποτελείται από τρία κομμάτια, ένα για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης : Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο. Κάθε βαθμίδα έχει την δική της ομάδα ερωτήσεων και τους δικούς της διαχειριστές.

Τι είναι τα online Διαγωνίσματα;

Η ιστοσελίδα μας δίνει την δυνατότητα στον καθένα να δημιουργήσει διαγωνίσματα τα οποία αφού δημιουργηθούν αποθηκεύονται στην βάση μας και είναι προσπελάσιμα από όλους. Μπορεί έτσι ο εκπαιδευτικός να εξετάσει τους μαθητές του δίνοντάς τους την ευκαιρία ενός πιο ευχάριστου και διαδραστικού περιβάλλοντος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τα διαγωνίσματα που έχουν δημιουργήσει άλλοι χρήστες. Τα διαγωνίσματα έχουν ανοιχτή αρχιτεκτονική, δεν υπάρχει δηλαδή περιορισμός στον αριθμό των ερωτήσεων ή στον τύπο ερωτήσεων που θα περιλαμβάνουν. Υπάρχουν 4 τύποι ερωτήσεων, Σωστού – Λάθους, Πολλαπλής επιλογής, Αντιστοίχισης και Συμπλήρωσης, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε συνδιασμό μεταξύ τους. Ο χρήστης μπορεί να επεξεργαστεί μέσα από το περιβάλλον διαχείρισης που του προσφέρεται, όλα τα διαγωνίσματά που έχει δημιουργήσει, τροποποιώντας ή προσθέτοντας ερωτήσεις.

Πως μπορώ να συμμετέχω στην ομάδα του «Πτυχιούχου» ;

Υπάρχουν δυο τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να συμμετέχει ενεργά. Ο πρώτος είναι να εισάγει νέες ερωτήσεις, διαγωνίσματα και προορισμούς στην βάση του παιχνιδιού. Ο δεύτερος είναι να γίνει συντονιστής (moderator) σε κάποια βαθμίδα (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και να βοηθήσει στην διαχείριση της ιστοσελίδας και τον έλεγχο των ερωτήσεων.

Ποιοι δημιούργησαν τον «Πτυχιούχο» ;

Ο «Πτυχιούχος» δημιουργήθηκε από τους Παύλο Τουκίλογλου και Σάκη Πέτσο, μόνιμοι καθηγητές πληροφορικής ΠΕ19.

Σε τι γλώσσα προγραμματισμού δημιουργήθηκε ο «Πτυχιούχος»;

Ο «Πτυχιούχος» προγραμματίστηκε σε Asp.Net ενώ κάποια μικρότερα κομμάτια του έγιναν σε JavaScript και HTML. Η βάση δεδομένων είναι δημιουργημένη σε SQL Server 2000. Ολόκληρη η ιστοδελίδα μαζί με το παιχνίδι είναι σχεδιασμένη και γραμμένη 100% από εμάς χωρίς την προσθήκη ξένου κώδικα ή modules.

Πως μπορώ να γίνω διαχειριστής;

Κάθε χρήστης μπορεί να αιτηθεί μέσω email ( mail@ptyxiouxos.net για να του παραχωρηθούν δικαιώματα moderator. Εάν κριθεί ικανός βάσει των ερωτήσεων που έχει προσθέσει ή των τυπικών του προσόντων τότε του δίνεται πρόσβαση στο μενού διαχείρισης του παιχνιδιού. Ως συντονιστής θα ελέγχει τις εισερχόμενες ερωτήσεις και τους αντίστοιχους πίνακες της βαθμίδας του, ενώ θα επεμβαίνει με διόρθωση ή διαγραφή όπου κρίνει ότι υπάρχουν υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα. Μετά από κάποιο διάστημα μπορεί να αιτηθεί για να του παραχωρηθούν δικαιώματα διαχειριστή όπου θα μπορεί να επεμβαίνει σε όλες τις βαθμίδες του παιχνιδιού, να εισάγει δημοψηφίσματα, ειδήσεις κ.λ.π

ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μια σκέψη για το “Ποιος θέλει να γίνει πτυχιούχος; Μάθηση μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *