APN blogΕπικαιρότηταΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Η απάντηση του Πάνου Μουζουράκη για το βίντεο που προκάλεσε

mouzourakis_mantepse

Μην πυροβολείς τον κιθαρίστα

…του Πάνου Μουζουράκη
Σκέφτηκα πολύ αν θα σας γράψω γράμμα αλλά τελικά το αποφάσισα.
Καταρχήν να σας συστηθώ. Πάνος – μουσικός και ηθοποιός. Δεν ξέρω γιατί αλλά όσο πιο πολλά κάνω ως «ηθοποιός» τόσο πιο πολύ μου αρέσει το «μουσικός».

Στην ουσία τώρα. Πριν μερικές μέρες, την παραμονή της Εθνικής Επετείου κάναμε με τον Κάτσαρη ένα βίντεο για το protagon.gr.

Δεν ήταν το πρώτο που κάναμε.

Σε ένα άλλο βίντεο που είχαμε κάνει παίζαμε με τα ονόματα των δημοσιογράφων του σάιτ. Λέγαμε την Χούκλη… Κατερίνα, τον Δαβαράκη… Δαραβάκη, την Βαγιάννη… Βαγιαννή… Οι τύποι αντί να παραπονεθούν γελάσανε και εμείς είπαμε «Ωραία αντέχουν, συνεχίζουμε». Και δεν γέλασε μόνο η ομάδα του protagon, σχεδόν όσοι το είδαν γελάσανε.

Στο βίντεο για την 28η Οκτωβρίου δεν τα καταφέραμε εξίσου καλά και το καταλάβαμε αμέσως. Αντί ο κόσμος να γελάσει – αυτός είναι ο στόχος όλων αυτών των σκετς – κάποιοι άρχισαν να μας λένε «ντροπή σας» και κάποιοι άλλοι να μας λένε «μπράβο σας». Λες και είμαστε πολιτικοί.
Αλλά ούτε εγώ ούτε ο Κάτσαρης θέλουμε να γίνουμε πολιτικοί. Διασκεδαστές είμαστε και μέχρι τώρα ζούσαμε με τα χειροκροτήματα, τα χασμουρητά άντε και καμιά γιούχα. Τέλος πάντων. Και αφού το βίντεο δεν έβγαλε γέλιο άρχισαν οι αναλύσεις για το περιεχόμενο. Σχόλια στα μπλογκ, βρισιές και απειλές από ανώνυμους, υποστήριξη από άλλους, συζητήσεις στην τηλεόραση. «Τι θέλει να πει ο ποιητής» και άλλα τέτοια βαρύγδουπα.
Ε λοιπόν ο ποιητής δεν θέλει να πει τίποτε. Η σάτιρα δεν πέτυχε οπότε κάθε άλλη κουβέντα περισσεύει. Και αν με ρωτούσατε τώρα αν θα το ξανάκανα το συγκεκριμένο βίντεο θα σας έλεγα «όχι».

Αλλά όπως έλεγε και ο παλιόφιλος ο Όσκαρ Ουάιλντ «είναι κρίμα που στη ζωή μαθαίνουμε τα μαθήματα μας όταν δεν τα χρειαζόμαστε πια».
Το ίδιο προσπάθησα να πω και σε μια παρέα 4-5 αγνώστων που με πλησίασαν την Παρασκευή το βράδυ έξω από το «Οξυγόνο» που έπαιζα μουσική. Ο ένας από αυτούς ενώ μιλούσαμε έβγαλε από το μπουφάν του ένα σπρέι και μου έριξε στο πρόσωπο. Δεν κατάλαβα και σας το λέω με κάθε ειλικρίνεια τι ήθελε να καταφέρει.

Να σταματήσω να σατιρίζω; Να σταματήσω να είμαι αγενής σε αυτά τα σκετς;
Μα η σάτιρα είναι ένα αγενές σπορ, πρώτα με τον εαυτό σου και μετά με όλους τους άλλους. Μετά από λίγο η αστυνομία έπιασε αυτούς τους 4-5 και τους πήγε στην Αλεξάνδρας για ανάκριση. Με κάλεσαν και μένα οι αστυνομικοί και με ρώτησαν αν θέλω να τιμωρηθούν. Εγώ χωρίς να το σκεφθώ πολύ, τους είπα «όχι». Γιατί τελικά δεν θέλω να τρέχω στα δικαστήρια και να συζητάω για ένα σατιρικό σκετς που δεν πέτυχε.

Πάνος Μουζουράκης
Ο Πάνος Μουζουράκης γεννήθηκε στην Ελβετία και προσπάθησε να μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη. Όταν βρέθηκε στην Αθήνα εγκατέλειψε την ιδέα. Δούλεψε ως τραγουδιστής στο Σταυρό του Νότου. Σε συνεργασία με τον Γιώργο Μυλωνά έκανε τρεις παραστάσεις με τίτλο «Πρόβα τα κομμάτια» και την «Αρχή δια των τριών» (Γιώργος Μυλωνάς, Λεωνίδας Μπαλάφας). Στο θέατρο συνεργάστηκε με την Ελένη Γκασούκα στους «Ήρωες» και με τον Κων/νο Ρήγο στο “American dream”. Στη συνέχεια προέκυψε ο πρώτος του δίσκος με τίτλο «Μάντεψε ποιος». Επίσης συνεργάστηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο στην παράσταση “Αχαρνής”. Στην τηλεόραση έχει παίξει στη σειρά Singles 2 ½ & 3. Σήμερα είναι ένας εκ των αδελφών του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στη σειρά «4» που προβάλλεται από το MEGA. Επίσης συμμετέχει στο μιούζικαλ “Rent” του Jonathan Larson στο Θέατρο Χώρα. Tέλος ετοιμάζει συνεργασία με τη Μάρω Μαρκέλλου.

…από το protagon.gr

Το βίντεο που συζητήθηκε, για όσους δεν το έχετε ήδη δει:

https://www.youtube.com/watch?v=QB_zgEjkM7E

30 σκέψεις σχετικά με το “Η απάντηση του Πάνου Μουζουράκη για το βίντεο που προκάλεσε

  • ……Kαι γιατι ρε αλανι μουζουρακη δε καις τη ζβαστικα δε χλευαζεις μ’ αυτο το κουρελι, που πραγματικα ΕΙΝΑΙ!! ΓΙΑΤΙ? Σου προξενησε τοσο μεγαλο κακο η γαλανολευκη σημαια?? ‘η μηπως βρεθηκες σε καποια συγχυση στιγμιαια??? Συμβαινουν αυτα μικρε οταν θολωνει το μυαλο ,,, με πιανεις ετσι? Οταν αγνοεις την ιστορια σου μενεις στασιμος. Να μη μιλησω λοιπον για ηθος δεν χρειαζεται . Ευκολα ρε μουζου θα μπορουσες να καψεις και τη φωτογραφια του παππους σου του πατερας σου και του παιδιους σου ,,,,δεν ειναι τιποτα χαρτια ειναι αλλα ξεθωριασμενα αλλα γυαλιστερα ,καμια σημασια δεν εχουν. Ετσι δεν ειναι? Τι σημασια εχει αν ειναι ενθυμια αξιας του ΄40 του΄50 του 60΄του 2016, κουρελια ειναι. Κατι που δεν αγγιζει εσενα φιλε μου ,,,,, αγγιζει καποιους αλλους.

    Σχολιάστε
  • Δήλωση ανάλογη του ήθους των γενίτσαρων. Πετάμε την προπαγάνδα μας και μόλις δούμε ότι δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος, αποποιούμαστε τις άθλιες δηλώσεις μας ανακατασκευάζοντας τες ή σερβίροντάς τες ως “τέχνη”, υπο το μανδύα της “σάτυρας” και του “ακαταλόγιστου” που δήθεν αυτή δικαιούται. Οτί δηλαδή αυτή ή αηδία ήταν απλά μία αποτυχημένη προσπάθεια για πρόκληση γέλιου. Όχι δεν πείθεις για τόσο αφελής αμετανόητε μισαλόδοξε πίθηκε όταν η “απολογία” σου δεν περιέχει καν τη λέξη συγνώμη, προς το λαό που προσβάλλεις. Μία φτηνή προσπάθεια ήταν να περάσεις τις χαοτικές μηδενιστικές σου ιδεοληψίες στο παρτσακλό κοινό των χαζοτράγουδών σου.

    Σχολιάστε
  • Ζητώ συγνώμη που θα σας σχολιάσω! Σάτυρα μέχρι ενός σημείου! Τα σύμβολα και την θρησκεία δεν πρέπει να τα εκμεταλλεύεται κανείς! Θα ήταν ωραίο στο όνομα της τέχνης να χλευάζει ο οποιοσδήποτε, με οποιοδήποτε τρόπο, την οικογένειά σου ή την οικογένειά μου ή την οικογένειά σας; Πόσο την Ελληνική σημαία, η οποία συμβολίζει ένα έθνος, μία θρησκεία! Και η επέτειος του όχι γιορτάζεται γιατί είπαμε όχι στον φασισμό και αντισταθήκαμε χύνοντας αίμα για να υπερασπιστούμε αυτό και την ελευθερία μας, ανεξάρτητα του αποτελέσματος! Και κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι η βία ποτέ δεν είναι η λύση και να έχουμε στο νου μας ότι οι βίαιες πράξεις έχουν βίαια αποτέλεσμα όπως ισχύει με το νόμο της δράσης αντίδρασης! Συγνώμη και πάλι αν σας κούρασα αλλά ένιωσα αγανάκτηση ως Έλληνας! Λάθη όλοι κάνουμε, αλλά η σοβαρότητα αυτών κρίνεται εκ του αποτελέσματος!

    Σχολιάστε
  • Όταν είδα το video άρχισα να εκνευρίζομαι και να ψάχνω να βρω ποιοι είναι αυτοί που βρίζουν έτσι την Σημαία μας και το Έθνος μας όμως μετά αμέσως διάβασα την απάντηση του Πάνου και δέχομαι την συγνώμη του. Ίσως να με πείραξε πολύ διότι τελικά το μόνο που μας έχει μείνει είναι αυτή η Σημαία που κοιτώντας την να μας θυμίζει από που καταγομαστε. Η μόνη υπερηφάνεια που μας έμεινε είναι αυτή η Σημαία.
    Καταγομαι από Κρήτη και θυμάμαι παλιά στην ηλικία των 20 είχαμε ανέβει στην Αθήνα με άλλους δύο φίλους και κάποιος είπε για πλάκα στον φίλο μου ότι βγαίνει με την μάνα του (τότε το λέγανε για πλάκα πολύ συχνά στην Αθηνα). Χωρίς δεύτερη σκέψη ο φίλος μου τον βουτηξε από τον σβέρκο και άρχισε να τον βαράει. Συμπέρασμα.
    Κάποια πράγματα δεν τα λες ούτε για πλάκα.

    Σχολιάστε
  • Έχετε βγει όλα τα σκουπίδια της γης και κάνετε τέχνη. Ε, λοιπόν Μουζουράκη η τέχνη σου είναι για τα σκουπίδια όπως και εσύ. Τέχνη έκανε ο Ρίτσος και ο Ελύτης που εξύμνησαν την πατρίδα και τον λαό της. Εσύ, μαζί με όλα τα άλλα καθάρματα, είστε ανθέλληνες και προδότες. Είχα ακούσει ότι ήθελες να πας στη Αμερική, εγώ θα σου έλεγα να πας στο διάβολο μαστουρωμένο αναρχοκουμούνι. Δεν νομίζω να σε δυσαρεστεί η γλώσσα μου και οι χαρακτηρισμοί για το πρόσωπο σου, γιατί και εγώ απλώς κάνω σάτιρα όπως και εσύ.

    Σχολιάστε
  • Η σατυρα είναι ένα μέσο να ερεθισεις την σκέψη για να διευρύνεις τα όρια της. Σημαία =συμβολισμός πραγμάτων που έχουν βάση τις θυσίες, σωστά και λάθος που έκαναν κάποιοι πρόγονοι που ομονοούμε ότι είναι οι θεμελιωτές της Ελλάδας μας. Ο Μουζουρακης έκανε σατυρα; Αυτό που έδειξε είχε σεβασμό στην πατρίδα; Στην τέχνη; Σε αυτούς που δεν είναι φανατικοί, αλλά αγαπούν την πατρίδα και μέσα από τα σύμβολα της; Ας προβληματιστούμε αν αυτό το βίντεο είχε μια χυδαίο βία. Αυτό τι καρπούς θα έχει;

    Σχολιάστε
  • Ο μουζουρακης ηθοποιος γτ επαιζε στους singles και δγω τραγουδιστης στην μπανιερα μου αρα καλιτεχνης αρα καβω σατυρα αρα μπορω να κεω οτι θελω. Φυσικα κανενας δεν μπορει να επιτιθετε στον αλλον αλλα αυτο δειχνει και το επιπεδο μας(οχι ολοι) απο την αλλη ο καθενας πρεπει να αναλαμβανει την ευθηνη υον λογων-πραξεων του. Τελος κατα την γνωμη μου με την παρελαση δεν τιμουμαι τον Ελληνικο κρατος αλλα τους πολεμιστες νεκρους η μη οι οπιοι αντισταθηκαν στον φασισμο και μιλαω σε παγκοσμιο επιπεδο για οσουν θυσιασαν κατι ωστε σημερα να μιλαμε ελευθερα(ασχετα αν ισχυει αυτο) για οσους διδαξαν οτι οι λαοι δεν ειναι ιδιοι αλλα ειναι ισοι και κανενας δεν εχει δικαιωμα να προσβαλει τα πιστευω του αλλου.

    Σχολιάστε
  • Οι μισοι εδω ειστε εντελως καμμενοι.
    καθεστε και λετε παπαρολογιες για το πως πινουμε καφε και δεν σεβομαστε σημαιες.
    Παπαρολογειτε με την ηλιθια καραμελα που πρεπει επιτελους να φτυσετε τυπου “εμεις οι νεοελληνες οι μλκς οι κλεφτες και οι καλη ζωη”
    Υπαρχουν οικογενειες που εχουν ξεκληριστει για αυτο το ΟΧΙ και εχουν γινει θυσιες αιματος για αυτην την σημαια.Εαν εσυ θεωρεις εθνικιστη απο αυτον που προσβληθηκε απο αυτο το βιντεο εισαι αξιος της μοιρας σου.
    Εαν εσυ θεωρεις μλκ τον νεοελληνα μαζι και σενα εισαι αξιος της μοιρας σου.

    Σχολιάστε
  • εφόσον λέει ο καθένας την άποψή του θα πω και γω την δική μου! άποψη μου λοιπόν είναι οτι οι άνθρωποι που βίωσαν τον πόλεμο του 40, δεν αντιστάθηκαν για καμία πατρίδα, καμία σημαία και αξία! αντιστάθηκαν για να μπορέσουν να ζήσουν καλα αυτοί και οι οικογένειες τους! η πατρίδα, η σημαία και γενικά όλα αυτά που σχετίζονται με το έθνος ήταν τα τελευταία που τους απασχολούσαν! τώρα σχετικάμε το βίντεο ο άνθρωπος είναι ηθοποιός και αυτό που έκανε ήταν να πει την άποψη του σχετικά με τον πόλεμο του 40. Αυτό, όπως ήταν λογικό σε κάθε σάτιρα, σε μερικούς δεν άρεσε και μερικούς άρεσε. Σε αυτούς λοιπόν που δεν άρεσε και έκαναν την κίνηση να τον πλησιάσουν απειλητικά, ας κάνουν το ίδιο και στους πολιτικούς που ξεπουλάνε το έθνος σε πολυεθνικές και επειχηρηματίες. Αναρωτιέμαι αν όλους εσάς που νιώθετε περήφανοι για το έθνος και την σημαία δεν σας ενοχλούν οι σημερινές καταστάσεις? δεν σας ενοχλεί να βλέπετε να ξεπουλάνε το έθνος και να αφήνουν κόσμο στον δρόμο που παλεύει για να ζήσει? Γιατί τα συγκεκριμένα κακοπροέρετα άτομα που επιτέθηκαν σε ένα καλλιτέχνη δεν επιτίθονται σε αυτούς που ξεπουλάνε το έθνος Εκτός και αν είναι βολεμένοι και δεν τους απασχολεί! Αν σας ενοχλεί το περιεχόμενο του βίντεο και νομίζετε ότι προσβάλει το έθνος και το σύμβολό του, καλύτερα να σας ενοχλούν αυτοί που προσβάλουν την αξιοπρέπειά σας και ξεπουλάνε αυτό για το οποίο νιώθετε υπερήφανοι!

    Σχολιάστε
  • Όντως ήταν σάτυρα, και πραγματικά το εκτίμησα. Γιατί δείχνει την κατάντια μας. Βγείτε μια βόλτα στους δρόμους, και ρωτήστε τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου. Μέχρι κι οι ξένοι θα ξέρουν καλύτερα από εμάς. Το έχω δει κι αυτό.

    Πετυχημένο κλιπάκι κατά τη γνώμη μου, δίνει μια άλλη εικόνα, οπτική γωνία, σατυρίζει πολύ καλά, και μας βάζει να σκεφτούμε, ΓΙΑΤΙ υποστηρίζουμε την σημαία μας. Εμένα με έβαλε και το σκέφτηκα, και πραγματικά βρήκα λόγους καλύτερους από αυτούς που είχα πριν, για να αγαπάω τη σημαία μου και τη χώρα μου…=)

    Σχολιάστε
  • Καταρχήν ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον λόγο του και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επιτεθεί για ένα αποτυχημένο σατιρικό βίντεο όπως το είπε ο ίδιος ο Μουζουράκης . Κι εγώ δεν ξετρελάθηκα είναι η αλήθεια τον έχω δει και σε καλύτερα, δεν μπορώ να πω, που το ταλέντο του για μένα και στην ηθοποιία και στο τραγούδι είναι αναμφισβήτητο, κακά τα ψέματα!!! Αλλά ειδικά με την πορεία της Ελλάδας αυτό το καιρό ΧΕΣΤΗΚΑ κιόλας! Να παλέψω για μια Ελλάδα που με πετάει έξω με τον τρόπο της? ΜΠΑ!!! Μακάρι να ζούσα αλλού! Τίποτα πλέον σ’ αυτή τη χώρα δεν εκπροσωπεί την Ελλάδα που μαθαίναμε στην ιστορία! Την ιστορία της Ελλάδας την σέβομαι, το σήμερα της Ελλάδας όμως όχι! Και ο Μουζουράκης θέλει να πει στο βίντεο που ενόχλησε, ο,τι δεν θα δείξουμε ότι τιμάμε την Ελλάδα με ένα πανί και με μια παρέλαση! Ο καθένας ας δείχνει την πίστη του όπως θέλει! Τώρα αν ο άλλος είναι εθνικιστής να το κρατάει για τον εαυτό του! Γενικά συχαίνομαι την υπερβολή στη πίστη και για την Ελλάδα και για τις εκκλησίες! Πρέπει να με δείρουν δηλαδή αν δεν γουστάρω εκκλησίες και παπάδες? Η’ τι σημαίνει ότι δεν έχω πίστη στο θεό? Εγώ μέσα μου ξέρω τι πιστεύω και ποια είμαι! Και ο καθένας μας εδώ! Μόνη μου θα καταλάβω αν κάτι είναι λάθος (που δεν έχει λάθος και σωστό σ’αυτή τη περίπτωση)! Κανένα σπρέι στα μούτρα δεν θα μου αλλάξει τα πιστεύω μου! Και ούτε θα φοβάμαι να πω τη γνώμη μου επειδή ο άλλος είναι πωρωμένος και μπορεί να έρθει να μου σπάσει τα μούτρα! Αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν το δικαίωμα για επίθεση σε τέτοια θέματα και γενικότερα ακόμα!

    Σχολιάστε
  • loipon wraio to videaki kai sumfwnw apolitos me auta pou lene…..dlda emeis timame thn shmea kanontas parelash…enw oi kubernhseis trogontas lefta apo to kratos.. stis parelaseis 3amaliounte ta kanalia kai rwtane ti einai auth h mera ti giortazoume???/ kai oi perissoteres apanthseis apo tous ma8htes einai akures,arxizoun meta kai lene oloi ntroph tous kai aisxos tous…oi kubernhsh gt dn tous leme ntroph kai aisxos tous etsi tumane auth thn shmea mas…..SUMFWNW APOLITA ME AUTO TO BINTEO!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Σχολιάστε
  • egw pisteuw ps o ka9enas exei tn dikia t gnwmh kai opws leei kai o panos gia plaka to ekane..twra mporei na exete kai eseis dikio giati exoune pe9anei pll an9rwpoi alla dn sas exei dwsei to dikaioma na ka9ete o ka9enas kai na tn vrizei kai auton kai tn mana t kai dn 3erw kai egw poion allo..kai na phgenei o ka9e malakas kai na tou rixnei sprei kai na kanei to magkaki h den 3erw kai egw t .. kai emena auto to video me ekane pragmatika na gelasw kai swsta lene sto video t me to pou emeis 9a parelasoume kai 9a valoume tn shmea mas 9a eimaste oi swstoi kai autoi pou sevomastan autous pou skwto9hkan?? OXI..vlakeies einai !!

    Σχολιάστε
  • ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΠΑΛΑΦΑ ΕΠΕΣΑ ΕΔΩ……ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ…ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ Κ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΡΙΚΑΡΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΜΕ ΔΙΧΑΣΑΝ…
    ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΗΤΑΝ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ..ΕΛΠΙΖΩ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ…ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ,ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ Τ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΑΝ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ…… ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ…..ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ…..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ….ΟΝΤΩΣ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ..ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΠΛΕ ΦΟΥΣΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΥΣΤΑ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ….ΟΝΤΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ…ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΡΓΙΑ…ΚΛΠ…
    ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ…ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ…..ΟΝΤΩΣ Η ΣΑΤΙΡΑ ΕΙΝΑΙ “ΥΠΕΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ” ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ…ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ Ν ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΝ ΣΑΤΙΡΑ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΠΑΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ….ΕΓΩ ΒΕΛΤΙΩΝΟΜΑΙ,ΠΙΣΤΕΥΩ,ΑΥΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΕΛΤΙΩΣΩ…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ…..ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ,ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΑΡΧΗ….ΟΝΤΩΣ ΜΙΑ ΣΗΜAIA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ….ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΙΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΑΣ ΤΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ…ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΥΦΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΡΙΓΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΟΥΤΕ Τ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ………ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ….ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΣΗΜΑΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΤΟΜΑ……ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Μ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΟΥ,ΓΙΑ Τ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΥΤΑ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΛΙΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ..(ΚΑΘΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΔΟΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ)….ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…ΟΝΤΩΣ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ…..ΟΝΤΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΠΟΙΩΝ Η ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΑΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ Τ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ…ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΔΡΑΝΕΙΣ……ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ…ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΝ ΑΠΡΑΓΙΑ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΔΩ…….ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΝ ΣΗΜΑΙΑ,ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ,ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΝ ΣΑΤΙΡΑ ΤΟΥ,ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ,ΘΥΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ,ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ …..

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΗΚΑ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ Η΄ ΝΑ ΜΠΗΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΧΕΙ 2 ΟΨΕΙΣ…ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ 16 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΤΡΕΛΑ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ…..ΓΙΑΤΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.Ο,ΤΙ ΑΣΧΗΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ….Ο,ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ,ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΣΑΤΙΡΑ,ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ…….ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΘΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ Τ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ…..ΚΑΙ ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΟΣΚΑΡ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ,ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΞΕΛΙΣΕΤAI ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΦΙΛΑΡΑΚΙ Ο ΜΑΡΞ….KAI OΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ….

    …..ΑΣ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ…ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΟΗΜΑ…ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ!!!ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΑ……Ο ΔΗΜΟΣ ΚΡΑΤΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Σχολιάστε
  • To να θυμόμαστε το έπος του 40 και να το σεβόμαστε, είναι η μεγαλύτερη απάντηση στο φασισμό και το ναζισμό.Πράγματι, πολύ άσχημο βίντεο, πολύ κακόγουστο χιούμορ, αν αυτό βέβαια θεωρείται σάτιρα.Πολύ λυπηρό…

    Σχολιάστε
  • Εεεεεε: Εεεεε; Είδες όμως; Δεν μπορείς να πεις! Κοίτα πόσοι θυμήθηκαν ξαφνικά ότι είμαστε Ελληνες, έχουμε και σημαία, λέμε και ΟΧΙ! Δεν είναι εντυπωσιακό; Μήπως να έκανες πιο συχνά βιντεάκια με τέτοιο περιεχόμενο, να το θυμόμαστε πιο συχνά; Αχ, βρε Πάνο δεν μπήκες φαίνεται στην ψυχολογία του Ελληνα αλλά δεν σε κατηγορώ δεν είναι και εύκολο.
    Λοιπόν κοίτα πώς έχουν τα πράγματα: Δεν έχουμε αρχές, ούτε ιδεολογία, φυσικά δεν έχουμε πατριωτικό φρόνημα και γενικά είμαστε στην παλιοκοσμάρα μας. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μην μας θίξεις τίποτα από τα παραπάνω! Γιατί τότε ως γνήσιοι Ψωροκωστιανοί (είναι σχετικά νέα φυλή, εξέλιξη των Ελλήνων με προσμίξεις από διάφορους μετανάστες, νεοπλουτισμό και φραπέ – όχι ντεκαιφεϊνέ) θα τα ανασύρουμε όλα και ποιος είδε το θεριο και δεν το φοβήθηκε.
    Ισως κάτι τέτοιο ήθελες να περάσεις με τη σάτυρά σου αλλά βρε παιδάκι μου η παιδεία και μόρφωσή σου γενικά δεν επαρκούν για να μας μεταδώσεις προβληματισμούς και σαχλαμάρες. Εμείς τα εμβαθύνουμε τα πράγματα, τα υπεραναλύουμε, τα περνάμε από κόσκινο.
    Τι θέλει να πει ο ποιητής;
    Ασε καλύτερα βρε Ελληνα, πιες τον φραπέ σου, μη σκοτίζεσαι και αύριο μέρα είναι ……..

    Σχολιάστε
  • Άντε ρε βλάκες όλοι που κάθεστε και το παίζετε ιστορία. ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ? ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ? Η ΞΥΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ, ΛΕΣ ΔΥΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΟ ΞΥΣΙΜΟ, ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ?

    Νομίζω το δεύτερο.
    Πάνο ναι, το βίντεο θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο. Αλλα σε είδα προχθες στο Μαραβέγια και πρέπει να πω ότι αυτό το βίντεο δε σε αντιπροσωπεύει. Όσο για τους άλλους που σου λένε περί ηθοποιίας, ένα ξέρω.
    Εσύ παίζεις στο singles, εσύ τραγούδισες με ένα μάτσο καλλιτέχνες. Αυτοί στο pc τους κάθονται και κριτικάρουν από τον καναπέ, γιατί αύριο πρέπει να καταπολεμήσουν την κατάθλιψή τους και να πάνε στο γραφείο να απαντάνε τηλεφωνήματα νοικοκυρών που όπως ο Μεταξάς είπε ΟΧΙ στους Ιταλούς έτσι και αυτές είπαν ΟΧΙ στο σεξ.

    Καημένοι, σας λυπάμαι ρε, πραγματικά. Αν εσείς είστε η προσωποποίηση του ένδοξου τότε έθνους, εμείς είμαστε η προσωποποίηση του τωρινού. Και σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, εμείς είμαστε άθλιοι και ελεεινοί. Ε, έτσι είναι και το έθνος. Και έτσι θα παραμείνει μέχρι κάποιοι σαν κι εμάς, όχι σαν κι εσάς, να αποφασίσουν ότι κάτι κάπως πρέπει να αλλάξει. Δεν πρέπει να ανατρέχουμε στις παλιές ιδέες, αυτές μας έφεραν ως εδώ. Αντε ζωντόβολα όλοι.

    Σχολιάστε
  • ….Η αληθεια ειναι αυτη…..οι ναζι μας εφεραν τις παρελασεις και ολες αυτες τις ρατσιστικες θεωριες-(ο πιο κοντος πισω ,στην τελευταια γραμμη,ο πιο ψηλος και γεροδεμενος μπροστα,ο καλυτερος μαθητης ακομα πιο μπροστα…και ολες αυτες τις διακρισεις του ανωτερου με του κατωτερου μεσα σε ενα περιβαλλον τυφλου ανταγωνισμου(συγχρονο σχολειο).Επιπλεον, θα ηθελα να πω οτι τους λογους που ειπε ο διδακτορ Μεταξας το ΟΧΙ , δεν τους εξηγει κανενα σχολικο βιβλιο και για αυτο εχουμε αυτες τις αντιδρασεις.Κατα αρχην, Το ΟΧΙ το ειπε ο λαος (οι αστοι-εμποροι οι οποιοι ειχαν αριστες σχεσεις με τους αγγλους που κυριαρχουσαν στο Αγαιο.)για συμφεροντα κερδοσκοπικα και μονο!…Ας το δουμε αλλιως.Πως γινεται ενας δικτατωρας σαν τον Μεταξα να παροτρεινει τον λαο του να κανει ναζιστικες χειραψιες να κυβερναει αυταρχικα και να λεει ΟΧΙ σε ενα ναζι η φασιστα?…απλα οι λογοι οπως ειπαμε προηγουμενως ειναι αστικα συμφεροντα.Αλλωστε δεν μπορουσε να κανει και κατι αλλο ,ο λαος του ηταν αυτος και αμα εκανε κατι διαφορετικο θα εχανε την εξουσια του..ποσο μαλλον θα εχανε και αυτες τις στενες σχεσεις που ειχε με τους Αγγλους( οι οποιοι ηταν εχθροι με τους Ιταλους και τους Γερμανους!!).

    Σχολιάστε
  • Αγαπητή Ιωάννα, δεν καταλαβαίνω πως η απόφαση ενός λαού να πολεμήσει για τα πιστεύω του, παραπέμπει σε φασισμό.
    Πιστεύεις αλήθεια πως εάν αποχρωματισθούμε ως έθνος θα πάμε μπροστά ;

    Επιτέλους πρέπει να σταματήσουμε να ταυτίζουμε την φιλοπατρία και των υγιή εθνικισμό, με τα αναρχοεθνικιστικά στοιχεία.

    Σίγουρα το να βρίζεις και να ξυλοκοπείς κάποιον που δεν γνωρίζει δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος ….. μάθησης.

    Σχολιάστε
  • OK, den mou arese to video alla exw sokaristei me tis antidraseis… Den nomizw oti olos aftos o ethnikismos mas voithaei na pame mprosta me kapoion tropo… Makari sto sxoleio na mathainame kaluteri istoria alla afto den apotelei allothi. Megala paidia eimaste as diavasoume kai monoi mas..

    Eimaste isws i moni dimokratiki xwra pou giortazei tin arxi twn polemwn anti gia to telos tous, me tropo pou parapempei efthaiws sto fasismo. To exei skeftei pote kaneis auto??

    Σχολιάστε
  • Χωρις να συμφωνω με το -αστοχο- video και να καταλαβαινω το σκοπο/εννοια του, και χωρις να γελασω γιατι δεν ειδα να εχει χιουμορ…..

    Καθονται και τους βριζουν…,
    Αλλα η μιση και βαλε νεολαια της εποχης μας (δε λεω για εμας που εχουμε πατησει τα 30) που εχει και πιο προσφατο το σχολειο ΔΕΝ ξερει τι ειναι αυτη η 28 Οκτ 1940, τι εγινε, και τι γιορταζουμε…….
    Καπου με το 1821 την μπερδευουν καποιοι… και αλλοι κατι τους θυμιζει, αλλα δεν τους ερχεται στο μυαλο… Λιγο Κολοκοτρωνης ισως κλπ.
    Τα πιπινακια σκεφτονται ποσο κοντο μινι να βαλουν στην παρελαση, χωρις σεβασμο στην ημερα (που αγνοουν)…
    Τα υπολοιπα υπολογισουν οτι δε θα κανουν μαθημα αυτη τη μερα…..

    Ηθελα ομως να ξερω…
    …ποσοι απο τους 1000+ σχολιαστες του video ΕΧΟΥΝ σημαια στο σπιτι τους…
    ….ποσοι την υψωνουν τις Εθνικες γιορτες….
    ….ποσοι θυμουνται τι ακριβως εγινε και πως εγινε… εκτος απο το “ΟΧΙ, 28η Οκτωβριου 1940” και την Υπολοχαγο Νατασσα που δειχνει καθε χρονο η ιδιωτικη τηλεοραση…..
    ….ποσοι απο αυτους βριζουν καθημερινα την Ελλαδα, για την καταντια της….

    Αλλα, ετσι ειναι… τα εχουμε κανει σκατα στην παιδεια και στο σκοπο της και στην ενδο-οικογενειακη διαπαιδαγωγηση, “αλλοι” -πολιτικοι- εχουν πουλησει την Ελλαδα, την Μακεδονια, την Κυπρο, τη Μικρα Ασια, τον Ποντο, ΑΛΛΑ ο “Μουζουρακης” μας πειραξε κατα τα άλλα και μας εθιξε την -κοιμισμενη- εθνικιστικη μας συνειδηση…

    Αντε πριν στολισουν το Κεντρο για τα Χριστουγεννιατικα, ας βγουν οι Χρυσαυγίτες με τον Πλευρη και τον ΛΑΟΣ να το καψουν για αντιδραση στις μαλακιες του καθε “Μουζουρακη” που σατιριζει και του καθε “προοδευτικου διανοούμενου” που ΔΕ σατιριζει….

    Αληθεια, ποιος ειναι πιο επικινδυνος απο ολους?

    Σχολιάστε
  • Αν ήταν άλλος στη θέση του κ έκανε την ίδια σάτιρα, θα τον χειροκροτούσαν τώρα.
    Υπάρχει πολύς κόσμος που σκέφτεται έτσι στην πραγματικότητα αλλά πολλοί είναι αυτοί που εθελοτυφλούνε. Ακούνε κάτι κ κλείνουν τα αυτία τους, βλέπουν κάτι κ κλείνουν τα μάτια τους. Διότι πολύ απλά δεν έχουν το θάρρος να κάνουν πράξη αυτα που θελουν.
    Και για ακομα μια φορα, ηρθε η τιμωρια του ξυλου. Η λυση για ολα ειναι το ξυλο.
    Ειμαι περηφανη που ειμαι ελληνιδα και ειμαι ακομα πιο περηφανη για το παρελθον της Ελλαδας. Αυτη η χωρα εχει περασει πολλα κ ακομα τραβαει λουκι…! Αλλα ρε παιδια, οταν περνανε φασιστες, ναζιστες, αναρχικοι κ ατομα γενικοτερα που οπως βλεπω πιο πανω απο τα comments θελετε να τους κανετε κατι.. Οταν λοιπον, περασει ενας τετοιος ”τυπος” ας μου επιτραπει να πω, Τι Καντετε Ακριβως?
    Το κουραστηκα το ξυλο, τις βρισιες και τα παντα. Πρεπει να καταλαβετε καποια στιγμη οτι η συζητηση προσφερει πολλα περισσοτερα απο το ξυλο. Κ επιτρεψτε μου να πιστευω οτι ο Κυριος Μουζουρακης, διοτι ειναι Κυριος, δεν ειναι ουτε φασιστας, ουτε σκατα ουτε ματά.
    Βρειτε λοιπον τους ανθρωπους που σκεφτονται πραγματικα ετσι κ μαθετε το γιατι, γιατι δεν φταιει η παιδεια του Κυριου Μουζουρακη για τα πιστευω τους, αλλα καποιοι αλλοι….
    Αντιο

    Σχολιάστε
  • ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΟΣΟ ΕΣΥ ΨΕΥΤΟΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ, ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ http://seferou.blogspot.com.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ,ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΑΡΑΓΕ???
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΣΧΗΜΑ ΑΚΟΜΗ…..ΟΣΟΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

    Σχολιάστε
  • Πρεπει να θυμομαστε τι εγινε το 40. Πρεπει να γιορταζουμε και να τιμουμε τη μνημη οσων σκοτωθηκαν και η ημερα πρεπει να ειναι αργια. Αλλα ολα αυτα οπως γινονται σημερα δεν εχουν κανενα νοημα.
    Παρελασεις, εθνικισμος, μιλιταρισμος. Ετσι τιμας αυτους που σκοτωθηκαν? Ενω αυτη η ημερα θα επρεπε να ειναι καθαρα αντιφασιστικη εχει γινει η χαρα του νεοναζι και του εθνικοφρωνα.
    Η γιορτη δεν ειναι παρελαση ουτε τυποποιημενα- βαρετα σκετσακια και τραγουδακια στο σχολειο. Η γιορτη ειναι κουβεντα, φαι, μουσικη, κρασι.
    Η γνωση ιστοριας και η αναλυση της ειναι φορος τιμης σε αυτους που εζησαν στην ιστορια. Δεν ειναι το φαίνεσθαι και τα σημαιακια.
    Αλλα στην ελλάδα του σήμερα ποτε δεν κοιτάμε την ουσία των πραγμάτων παρα μόνο την βιτρινα. Χαρακτηριστικό βλαχιάς.
    Στην ιστορία του σχολείου δεν μαθαμε τις συγκυρίες της ανόδου του χίτλερ ούτε δόθηκε βάση στο τι ήταν ο μεταξάς. Μόνο ημερομηνίες και κακοί γερμανοί καλοί ελληνες και παπαγαλία.
    Και βλέπεις σήμερα αμόρφωτους τραμπούκους με εθνικοσοσιαλιστηκές φιλοχιτλερικες “αποψεις” να βαράνε κάποιον για ένα βιντεο. Ε ρε περηφανια.

    Σχολιάστε
    • δεν έχει πουθενά κουμπάκι για να δείξω πόσο πολύ μου άρεσαν αυτά που έγραψες! μπράβο σου! και έχεις απόλυτο δίκιο!

      Σχολιάστε
  • Γ… το μ… της μάνας σου παλιομ…α! Ε, μην παρεξηγηθείς.. Σάτιρα! Κι εγώ μόλις αποφάσισα να είμαι ηθοποιός πριν αρχίσω και μέχρι να τελειώσω αυτό το μήνυμα.

    Σχολιάστε
  • Είναι κρίμα να βλέπουμε τους νέους μας να ξεφτιλίζονται.

    Την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Εθνική αντίσταση. Ακόμα και εάν δε πιστεύεις στην έννοια έθνος, οφείλεις να σέβεσαι τους Ανθρώπους που πέθαναν πολεμώντας για τα πιστεύω τους.

    Αλήθεια έπινες καφέδες με τον Όσκαρ Ουάιλντ ;

    Εάν ο ποιητής δεν έχει να πει τίποτα τότε καλύτερα να μην μιλάει.

    Γενικά είσαι συμπαθητικός ως νέος ραλίστας, δεν νομίζω πως είσαι ηθοποιός, καλύτερα να μην αφήνεις την απερισκεψία να σε οδηγεί. Εάν θέλεις να κερδίσεις το χειροκρότημα, τότε ίσως καλύτερα να αρχίσεις να μελετάς το κοινό σου.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *