ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Ήπια και αποτελεσματική γυμναστική για κάθε γυναίκα

Ήπια και αποτελεσματική γυμναστική για κάθε γυναίκα

Όσο είστε ακόμη στα 30  ή στα 40 σας μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν χρειάζεται να ασκείστε, ωστόσο όταν κλείσετε τα 50 ο μεταβολισμός σας έχει επιβραδυνθεί και η γυμναστική είναι πιο σημαντική από ποτέ!

Ακολουθούν κάποιες βασικές ασκήσεις που θα πρέπει να είναι μέρος της ρουτίνας κάθε γυναίκας:

  1. Περπάτημα

Το περπάτημα είναι κάτι που σχεδόν κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει. Είναι χαμηλής έντασης και δεν απαιτεί εξοπλισμό πέρα από ένα ζευγάρι κατάλληλα αθλητικά παπούτσια που να είναι ξεκούραστα και να μην σας εμποδίζουν. Αν έχετε πρόσβαση σε ειδικά μηχανήματα όπως είναι οι διάδρομοι γυμναστικής, τέλεια- αν όχι, το περπάτημα έξω είναι επίσης μια εξίσου αποτελεσματική επιλογή γυμναστικής. Το κλειδί είναι να περπατάτε με καλό ρυθμό – έντονο ώστε να ανεβάζει τους καρδιακούς σας παλμούς και να νιώθετε ότι έχετε ιδρώσει.

  1. Ποδηλασία

Η ποδηλασία είναι ένα ακόμη καταπληκτικό είδος άσκησης που στοχεύει να ενδυναμώσει τους γλουτούς και τους οπίσθιους μηριαίους. Το ποδήλατο σε επίπεδο έδαφος μπορεί να είναι λίγο βαρετό για μερικούς ανθρώπους, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε πιο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με το ποδήλατο στην πόλη με φίλους ή να πάτε με το ποδήλατό σας στο πάρκο και να αλλάξετε παραστάσεις. Αν δεν επιθυμείτε να βγείτε από το σπίτι και δεν διαθέτετε αρκετές ώρες μια καλή ιδέα θα ήταν να αποκτήσετε ένα ποδήλατο γυμναστικής και να ασκήστε από την άνεση του σπιτιού σας.

  1. Σανίδα. 

Μπορεί να την έχετε δει σε κάποιο μάθημα γιόγκα ή ακόμα και να έχετε δοκιμάσει να κάνετε σανίδα οι ίδιες, αν είχατε την τύχη να είστε εγγεγραμμένη σε κάποιο γυμναστήριο με τμήμα γιόγκα. Είναι εύκολο να καταφέρετε να κάνετε την συγκεκριμένη άσκηση αρκεί να μάθετε να κρατάτε το σώμα σας σε μια συγκεκριμένη θέση για τουλάχιστον ένα λεπτό και στη συνέχεια να αυξάνετε σταδιακά τον χρόνο μέχρι να είστε ικανή να κρατήσετε την ίδια θέση για πέντε λεπτά.

  1. Push ups. 

Σε αντίθεση με τη σανίδα, αυτή η άσκηση είναι πολύ πιο τεχνική και δύσκολη στην επίτευξή της καθώς απαιτεί περισσότερη δύναμη και τον κατάλληλο συντονισμό. 

Ανήκει επίσης στην κατηγορία των πιο απαιτητικών ασκήσεων καθώς απαιτεί κίνηση και δεν είναι τόσο απλή όσο το να κρατάτε το σώμα σας σε ένα σημείο για πέντε λεπτά.

  1. Ελλειπτικό μηχάνημα 

Τα ελλειπτικά είναι εύκολα στη χρήση και πολύ διασκεδαστικά. Χρειάζεται απλά να σταθείτε στα πεντάλ και να κρατηθείτε από τις χειρολαβές για ισορροπία! Στη συνέχεια, σπρώξτε αργά προς τα πίσω με τα πόδια σας και αφήστε τα να έρθουν ξανά προς τα εμπρός. Συνεχίστε να κινείστε με ελλειπτική κίνηση στο ρυθμό που σας βολεύει, βάλτε στα ακουστικά σας την αγαπημένη σας μουσική και απολαύστε το. 

Αυτό που κάνει τις παραπάνω ασκήσεις τόσο αποτελεσματικές είναι ότι η κάθε μια δυναμώνει ένα διαφορετικό σύνολο μυών, πράγμα που σημαίνει ότι γυμνάζετε όλο σας το σώμα, βελτιώνετε την στάση του και χαρίζετε στον οργανισμό σας συνολική αντοχή και ευεξία. Δοκιμάστε να τις εντάξετε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα και σε πολύ λίγο χρόνο η διαφορά στο σώμα και την διάθεσή σας θα είναι αισθητή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *