Επικαιρότητα

Αλέκος η Αλέξης το δίλημμα του ΣΥΝ και ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ

alavanos_tsiprasΜε τις οριστικές αποφάσεις να μετατίθενται για το Σάββατο, ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε θέση μάχης καθώς, όπως όλα δείχνουν το θέμα της ηγεσίας του σχήματος εξακολουθεί να αποτελεί αγκάθι με απρόβλεπτες συνέπειες.


Πρόταση ΣΥΝ για Τσίπρα – Σε εκκρεμότητα η απόφαση Αλαβάνου

Στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε για περισσότερες από τρεις ώρες και θα συνεδριάσει εκ νέου το πρωί του Σαββάτου, η πρόταση του ΣΥΝ να είναι ο Αλέξης Τσίπρας αυτός που θα ηγηθεί, απορρίφθηκε.

Ανάμεσα στις προτάσεις που ακουστήκαν από τις συνιστώσες του κόμματος ήταν να τεθεί ο Αλέκος Αλαβάνος επικεφαλής του σχήματος για τις εκλογές και μέσα σε διάστημα έξι μηνών, οπότε και θα έχει συνέλθει η οργανωτική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ να τεθούν όλα τα ζητήματα από την αρχή συμπεριλαμβανομένου και αυτού της ηγεσίας.

Ο ίδιος ο Αλέκος Αλαβάνος φέρεται να αποδέχεται την πρόταση αυτή, κάτι όμως που βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη την ηγεσία του ΣΥΝ. Υπό αυτές τις συνθήκες το ενδεχόμενο ρήξης είναι πλέον ανοιχτό, αν και όλες οι συνιστώσες του σχήματος τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διαλυθεί με δική τους ευθύνη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση της πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, προκειμένου να εξετάσει τα νέα δεδομένα και να καταλήξει στην απόφαση με την οποία τα στελέχη του ΣΥΝ θα προσέλθουν στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *