Αθλητικά

Αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό-Ο Βαρδινογιάννης δίνει το 50%

Έκπληξη μεγατόνων στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Καμία από τις «πληροφορίες» που είχαν διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς το μόνο που ήθελε να δημοσιοποιήσει ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είναι η απόφαση να παραχωρήσει άμεσα το 50% των μετοχών της ΠΑΕ!
Όπως εξήγησε ο κ. Βαρδινογιάννης, η οικογένειά του θα διατηρήσει το 50% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο θα διατεθεί σε άλλους ενδιαφερόμενους μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 80 εκ. ευρώ.

Οι αλλαγές αυτές θα δρομολογηθούν άμεσα και οποιοσδήποτε θα μπορεί να αποκτήσει μέρος του 50%. Ακόμα κι όταν δέχθηκε ερώτηση για τον Ανδρέα Βγενόπουλο και την ΠΕΚ, ο «Τζίγγερ» ήταν κατηγορηματικός: «Είμαι έτοιμος να καθήσω στο ίδιο τραπέζι με οποιονδήποτε, αρκεί να είναι για το καλό του Παναθηναϊκού».

Εξηγώντας το σχέδιό του, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου είπε: «Έχω ξεκαθαρίσει οτι ο Παναθηναϊκός δεν πωλείται, είναι ανοικτή πρόταση σε όποιον θέλει να συμμετέχει να εκδηλώσει ενδιαφέρον για το υπόλοιπο 50% του μετοχικού κεφαλαίου. Το πρόγραμμα στο μυαλό μου ήταν να ξεκινήσει το γήπεδο και πλέον ανοίγει ο δρόμος για να γίνει πολυμετοχικός ο Παναθηναϊκός και να βρίσκεται στους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης.

Όλες οι εταιρείες έχουν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας, διοικούνται από το ΔΣ το οποίο θα εκλεγεί από την Γενική Συνέλευση. Δεν θέλω να σκέφτομαι οτι δεν θα συγκεντρωθεί αυτό το ποσό, θα υπάρξει συγκεκριμένο πλάνο που θα κατατεθεί σε 20 μέρες. Στόχος είναι αυτό το ποσό να πάει στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Προσδοκώ οι μέτοχοι να είναι πολύ περισσότεροι από πέντε άτομα, πρέπει να είναι ξεκάθαρος ο τρόπος διοίκησης και αυτό πρέπει να γίνει βάσει πλάνου που θα δημοσιοποιηθεί σε 20 μέρες. Δεν είμαι γιατρός για να κλείνω ραντεβού, οι πόρτες του Παναθηναϊκού ήταν πάντα ανοικτές, δεν κάνουμε απάντηση σε οτιδήποτε, αλλά ανοικτή πρόταση που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή έχει πάνω από 1200 μετόχους που έχει αδρανήσει αυτό το διάστημα. Μπορεί να μπούμε και στο Χρηματιστήριο αν το επιτρέψει η νομοθεσία».

Η παραμονή του 50% στα χέρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη αποτελεί «εγγύηση για την επόμενη ημέρα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε: «Ο κόσμος είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος και η επόμενη μέρα πρέπει να τον βρει ενωμένο, έχουμε ευθύνη όλοι μας να το κάνουμε πράξη και όχι με λόγια. Είναι κρίσιμο σημείο για την ομάδα, υπάρχει ένας σχεδιασμός που θα υλοποιηθεί και θα συνεχιστεί κανονικά το πλάνο σε μια νέα βάση για τα επόμενα 100 χρόνια του Παναθηναϊκού. Δεν επιδιώκω προεδρικά αξιώματα, τα προεδριλίκια και τα διάφορα αξιώματα δεν με εκφράζουν ιδιαίτερα, απαιτεί προσοχή το σχήμα που θα επιλέξουμε και θα πρέπει να είναι ένα σχήμα που θα έχει δυναμική παρουσία.

Όσο για τον ερασιτέχνη, δήλωσε: «Θα ήθελα να δω έναν Ερασιτέχνη δυνατό και να είμαι κοντά. Το θέμα όμως είναι να σε θέλουν και άλλοι κοντά τους».

Δελτίο Τύπου – Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση (22/04/2008)

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τις σημερινές ανακοινώσεις του
κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη που είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Βέβαια υπάρχουν ακόμα πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να αποσαφηνιστούν ώστε να βεβαιωθούμε ότι το νέο πολυμετοχικό σχήμα και το νέο οργανωτικό μοντέλο της ΠΑΕ μπορεί να εκπληρώσει τα οράματα όλων των παναθηναϊκών φιλάθλων.

Μετά το Πάσχα θα συζητήσουμε με τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη και θα ενημερώσουμε όλους τους συμπαραστάτες της ΠΕΚ.
Καλή  Παναθηναϊκή ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *