Αθλητικά

Μουντιάλ 2010:Ισόπαλη 1-1 αναδείχθηκε η Ιταλία με την Παραγουάη

Ισόπαλη 1-1 αναδείχθηκε η Ιταλία με την Παραγουάη στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Νοτιοαμερικάνοι προηγήθηκαν στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Αλκαράς ενώ οι Ιταλοί ισοφάρισαν με τέρμα του Ντε Ρόσι στο 63′.

Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 20’όταν ο Μοντολίβο σούταρε από απόσταση με τον Βιγιάρ να μην ανησυχεί. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Τόρες να “ξυπνήσει” τον Μπουφόν, όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ιταλού. Στο 28′ μετά από κόρνερ του Μαρκίζιο η μπάλα κατευθυνόταν επικίνδυνα προς τον Ιακουίντα, αλλά τελευταία στιγμή πρόλαβε και απομάκρυνε ο Αλκαράς. Στο 39′ οι παγκόσμιοι πρωταθλητές βρέθηκαν με τη πλάτη στον τοίχο, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τόρες από αριστερά, ο Αλκαράς νίκησε στον αέρα τους Ντε Ρόσι και Καναβάρο και έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Μπουφόν 0-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ιταλοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να “γυρίσουν” το ματς. Στο 63′ κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση όταν ο Πέπε εκτέλεσε κόρνερ και ο Ντε Ρόσι με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βιγιάρ (1-1).
Κίτρινες: Καμορανέζι – Κασέρες
Διαιτητής: Μπενίτο Αρτσούντια (Μεξικό)
Ιταλία (Μαρτσέλο Λίπι): Μπουφόν (46΄ Μαρκέτι), Τζαμπρότα, Καναβάρο, Κιελίνι, Κρισίτο, Μοντολίβο, Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο (59΄ Καμορανέζι), Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο (72΄ Ντι Νατάλε), Πέπε
Παραγουάη (Γκεράρντο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Μπονέτ, Ντα Σίλβα, Μορέλ, Βέρα, Κασέρες, Ριβέρος, Τόρες (60΄ Σαντάνα), Βαλντές (68΄ Σάντα Κρουζ), Μπάριος (76΄ Καρντόζο), Αλκαράς
Ο Αντολίν Αλκαράς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης. Ο Παραγουανός αμυντικός της Μπριζ σημείωσε το τέρμα με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα του, ενώ ήταν πολύ καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *