Αθλητικά

Μουντιάλ 2010: Η Ιαπωνία νίκησε 1-0 το Καμερούν

Η Ιαπωνία μπήκε με το δεξί στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς επικράτησε με 1-0 του Καμερούν σε ματς για τον 5ο όμιλο της διοργάνωσης και ισοβαθμεί στη πρώτη θέση με την Ολλανδία έχοντας από τρεις βαθμούς. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Χόντα στο 39ο λεπτό.

Ότι άξιζε από τα πρώτα 45 λεπτά ήταν το γκολ που πέτυχαν οι Ιάπωνες στο 39′. Ο Ματσούι έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ΄όλους φτάνοντας στο “πίσω” δοκάρι στον Κεϊσούκε Χόντα και ο άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έγραψε από κοντά το 1-0. Στο δεύτερο μέρος το Καμερούν πίεσε για την ισοφάριση ανεβάζοντας κατά πολύ ταχύτητα και κατάφεραν να παίζουν στο μισό γήπεδο τους Ασιάτες. Ωστόσο οι Αφρικανοί ήταν ιδιαίτερα “φλύαροι” στη τελική προσπάθεια και δεν είχαν μαζί τους και την τύχη όπως στη βολίδα του Μπία στο 85′ όπου η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
Κίτρινες: Νκούλου, Αμπε
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)
Ιαπωνία (Τακέσι Οκάντα): Καουασίμα, Αμπε, Νακαζάουα, Τούλιο, Κομάνο, Ναγκατόμο, Οκούμπο (82΄ Γιάνο), Εντο, Χασέμπε (88΄ Ιναμότο), Ματσούι (69΄ Οζακάκι), Χόντα
Καμερούν (Πολ Λε Γκεν): Σουλεϊμανού, Μπία, Μπασόνγκ, Νκούλου, Ασού-Εκοτό, Μακούν (75΄ Γκέρεμι), Εγιόνγκ, Γουέμπο, Ματίπ (63΄ Εμανά), Ετό, Μοτίνγκ (75΄ Ιντρίσου)
Ο Κεϊσούκε Χόντα αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Ο Ιάπωνας μέσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε την πιο καθοριστική συμβολή στην επιτυχία της ομάδας του, πετυχαίνοντας και το νικητήριο γκολ στο 39′.

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vBxW2st8nIw[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *