Επικαιρότητα

Αλ. Παπαρήγα: “Ανέφικτη η συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ”

Πολιτικά και όχι ηλικιακά είναι τα κριτήρια της ψήφου, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη της την Κυριακή στη ΝΕΤ και στην εκπομπή “ΖΟΟΜ στα Πρόσωπα και τα Γεγονότα”.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι δυο κόμματα σε μονό κρεβάτι, είπε η ΓΓ του ΚΚΕ ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι προσπαθεί να αντιγράψει την πορεία του ΠΑΣΟΚ της 10ετίας του 70.

Για το Σκοπιανό, υπογράμμισε ότι μείζον θέμα είναι οι αλυτρωτικές διαθέσεις του γειτονικού κράτους αλλά και η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου.

Εν τω μεταξύ, σε συστράτευση εναντίον του δικομματισμού καλεί τους εργαζόμενους το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι στο σχέδιο της πλουτοκρατίας για αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης, μετέχει ενεργητικά ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό άλλοθι.

Αλ. Τσίπρας: “Κοντά στους πολίτες και τους αγώνες”

Φωτογραφία αρχείουΓια κλιμάκωση των επιθέσεων κατά του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα έκανε λόγο την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τις διήμερες εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ απάντησε στις κατηγορίες περί αλαζονικής συμπεριφοράς, καλώντας τα στελέχη του κόμματος να μην ακούνε, όπως είπε, τις διάφορες σειρήνες.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, μιλώντας για νεοφιλελεύθερη επίθεση κατά των κοινωνικών δικαιωμάτων και της δημόσιας περιουσίας.

Προανήγγειλε κλιμάκωση της προσπάθειας για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με συλλογή υπογραφών και άλλους τρόπους κατά τους επομένους μήνες.

Αναφέρθηκε ακόμη σε ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τα μεγάλα ιδίως κόμματα και μεγάλα ΜΜΕ, λόγω της ανησυχίας τους από τη δυναμική που αναπτύσσει ο χώρος, δηλώνοντας ότι ο ΣΥΝ θα συνεχίσει την πορεία του και την επαφή του με τους κοινωνικούς αγώνες.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *