Αθλητικά

Ανέβασε στροφές ο Ολυμπιακός, 4-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4Ο Ολυμπιακός πέρασε απρόσκοπτα από τη Νέα Σμύρνη, αποσπάστηκε δύο βαθμούς από την ΑΕΚ και πλέον ακολουθεί σε «απόσταση βολής» τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 4-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, με τους Κοβάτσεβιτς (5΄, 53΄), Τζόρτζεβιτς (27΄ πεν.) και Νούνιες (81΄) να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Πανιώνιος έμεινε στο 25΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπερτέ, ενώ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 83΄, όταν την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε και ο Άντζας.
Ο Ολυμπιακός θέλησε να μπει από τα πρώτα λεπτά του αγώνα σε θέση ισχύος και το κατάφερε. Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Πανιωνίου, κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής, και στο πέμπτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης «άνοιξαν το σκορ» με τον Κοβάσεβιτς. Ο Σέρβος έγινε αποδέκτης της ασίστ του Τοροσίδη και, μετά από κακή συνεννόηση των Μπερτέ και Ντιαβαρά, έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Κρέσιτς. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 27΄ βρέθηκαν να έχουν προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Μπερτέ ανέτρεψε τον Τζόρτζεβιτς μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, «γράφοντας» με πέναλτι το 2-0.

Μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου ακολούθησε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, με τον Πανιώνιο να έχει «κλείσει» τον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν από το 27΄ με δέκα παίκτες, και να παλεύει για τη μείωση του σκορ. Χαρακτηριστική ήταν η χαμένη ευκαιρία του Τζιμπούρ στο 42΄, όταν «έπιασε» στην περιοχή του Ολυμπιακού τη σέντρα του Κουτσόπουλου, αλλά πλάσαρε άουτ.

Πανιώνιος και Ολυμπιακός ανέβασαν «στροφές» στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπελούτσι να «αγγίζει» στο 47΄ στο 3-0. Ο Αργεντινός ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Μαϊστόροβιτς, αλλά δεν κατάφερε να «νικήσει» τον Κρέσιτς. Η συνέχεια ανήκε στον Πανιώνιο, όταν δύο λεπτά αργότερα ο Χούτος έγινε αποδέκτης της μπάλας, προσπάθησε με δυνατό σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Νικοπολίδης με εξαιρετική απόκρουση κράτησε ανέπαφη την εστία του Ολυμπιακού. Στο 53΄, πάντως, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το παιχνίδι. Ο Γκαλέτι έκανε το «1-2» με τον Μπελούτσι, ο τελευταίος «έβγαλε» στον Κοβάσεβιτς, ο οποίος ερχόταν από τα αριστερά, και ο τελευταίος με προβολή «έγραψε» το 3-0. Ακολούθησαν χαμένες ευκαιρίες από τον Μαϊστόροβιτς στο 60΄ και του Τοροσίδη στο 77΄, για να φτάσουν στο 81΄ οι φιλοξενούμενοι στο 4-0. Ο Νούνιες έπαιξε πολύ ωραία το «1-2» με τον Γκαλέτι και με σέντρα του τελευταίου σούταρε δυνατά στη δεξιά γωνία του Κρέσιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 0-4 για τον Ολυμπιακό. Τα υπόλοιπα λεπτά βρήκαν τους Πειραιώτες να αγωνίζονται με δέκα παίκτες, καθώς ο Αντζας είδε στο 83΄ δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Η συνέχεια δεν επεφύλαξε ιδιαίτερες συγκινήσεις και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο «διπλό».

Διαιτητής: Παμπορίδης Β. (Κιλκίς)

Κόκκινες: Μπερτέ (25΄), Άντζας (83΄, 2η κίτρινη)

Κίτρινες: Φερνάντες – Λεντέσμα, Τοροσίδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Μπερτέ, Ντιαβαρά, Τζιμπούρ, Κουτσόπουλος, Μάκος (71΄ Πλασκόνι), Βάγκνερ (46΄ Νικολάου), Μαϊστόροβιτς, Φερνάντες, Χούτος (71΄ Καπετάνος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Στολτίδης, Γκαλέτι, Κοβάτσεβιτς, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Μπελούτσι (70΄ Νούνιες), Λεντέσμα (59΄ Λεονάρντο), Πάντος, Τοροσίδης.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *