Επικαιρότητα

Ανέστειλαν την απεργία τους οι κρατούμενοι στις φυλακές της χώρας

Αποσυμφόρηση αναμένεται να επιτευχθεί σε 14 από τις 33 φυλακές της χώρας, καθώς με τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρόκειται να αποφυλακιστούν 5.500 κρατούμενοι μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο η Απρίλιο. Εξαιρούνται οι έμποροι ναρκωτικών, όσοι έχουν διακινήσει μεγάλες ποσότητες, καθώς και όσοι έχουν καταδικαστεί για ειδεχθή εγκλήματα.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη, η επιτροπή κρατουμένων με ανακοίνωσή της δήλωσε ότι μετά από 18 ημέρες, οι κρατούμενοι αναστέλλουν από την Παρασκευή τις κινητοποιήσεις τους, διακόπτοντας την απεργία πείνας και κάλεσε τον Υπουργό να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του.

Σήμερα σε όλες τις φυλακές της χώρας βρίσκονται 12.315 κρατούμενοι ενώ οι δυνατότητες είναι για 8.243. Για το νομοσχέδιο αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι αποτελεί ένα πρώτο βήμα, αποτέλεσμα του αγώνα μας και της αλληλεγγύης της κοινωνίας, αλλά δεν μας καλύπτει γιατί δεν λύνει τα βασικά προβλήματά μας.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε ότι το νομοσχέδιο για τις φυλακές είναι πρόχειρο και προσπαθεί όπως -όπως να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ενώ στέλνει και λάθος μηνύματα γιατί λειτουργεί υπέρ των βεβαρημένων εγκληματιών. Παράλληλα, τόνισε την αποσπασματικότητα των μέτρων και την ανάγκη επέμβασης στη ρίζα του προβλήματος , όπως ο Ποινικός Κώδικας στον οποίο χρειάζεται ν’ αλλάξει το άρθρο για τις προϋποθέσεις προφυλάκισης.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *