Επικαιρότητα

Ανέστειλε τη λειτουργία του το ΤΕΙ Πειραιά

Μεγαλύτερη χρηματοδότηση ζητούν οι διοικητικές αρχές του ΤΕΙ Πειραιά, και για το λόγο αυτό το Ίδρυμα ανέστειλε σήμερα προειδοποιητικά την λειτουργία του. Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΤΕΙ, Λάζαρος Βρυζίδης, εξέπεμψε “σήμα κινδύνου” τονίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα ακόμη και με την καταβολή τρεχόντων εξόδων, όπως οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και τα αναλώσιμα των εργαστηρίων και των τμημάτων. Υπογράμμισε δε, ότι δυσκολεύεται να απορροφήσει τους περίπου 1.200 σπουδαστές, που αναμένεται να κάνουν αίτηση μετεγγραφής.

Οι καθηγητές των ΤΕΙ προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις. Όπως υπενθύμισε ο πρόεδρός τους, Γιάννης Τσάκνης, έχουν ήδη εξαγγείλει συμμετοχή στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, που αναμένεται να οργανωθούν στις πόλεις, όπου λειτουργούν ΤΕΙ και φυσικά, στην Αθήνα, στις 6 Νοεμβρίου. Για την ίδια μέρα, η Ομοσπονδία των διδασκόντων των ΤΕΙ προγραμμάτισε και 3η στάση εργασίας, ενώ δύο 24ωρες εξήγγειλε για τις 19 και τις 25 Νοεμβρίου.

Εξάλλου, η ΟΛΜΕ καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της 6ης Νοεμβρίου με συγκέντρωση στις 12.30 στα προπύλαια του πανεπιστημίου Αθήνας και εξαγγέλλει 2ωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 14.00 για τους εκπαιδευτικούς της πρωινής βάρδιας και από τις 14.00 ως τις 16.00 για κείνους της απογευματινής βάρδιας των σχολείων.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *