Επικαιρότητα

Ανακοινώθηκε η επίσημη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

troikaΤην επίσημη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, με την έκδοση πενταετούς ομολόγου «στο άμεσο μέλλον», ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη 5-ετη ομολογιακή έκδοση ‘αναφοράς-benchmarking’ σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο».

Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον,προσθέτει το ΥΠΟΙΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθείαύριο, ενώ εκτιμάται ότι θα είναι ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Λίγο πριν από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου «έσπασε» ένα ακόμη ψυχολογικό όριο, υποχωρώντας κάτω από το 6%, στο 5,98%.

Η έξοδος στις αγορές φαίνεται πως βελτιώνει το κλίμα, καθώς και η τιμή του ομολόγου λήξεως 2024 διαμορφώνεται κοντά στις 80 μονάδες βάσης, ενώ το spread ανέρχεται στις 451 μονάδες βάσης, από 465 μονάδες που ήταν χθες.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, δύο επενδητές δήλωσαν πως η Ελλάδα τεστάρει το επενδυτικό ενδιαφέρον για το νέο 5ετές ομόλογο αναφοράς που σχεδιάζει να εκδώσει με την απόδοση να διαμορφώνεται ενδεικτικά μεταξύ 5,25% και 5,5%.

Οι ανάδοχοι αρνήθηκαν να προβούν σε σχόλιο σχετικά με την τιμολόγηση. Πάντως ένας από αυτούς δήλωσε ότι το εύρος αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως αργότερα την Τετάρτη.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα για την απόδοση του 5ετούς ότι «θα είναι τρομερή επιτυχία αν το κουπόνι είναι κάτω από 5,3%». Μεγάλη συμμετοχή στην έκδοση αναμένεται να υπάρξει από Αμερικανούς επενδυτές, όπως hedge funds με έκθεση σε προβληματικά ομόλογα και τις αναδυόμενες αγορές.

[σε συνεργασία με το eklogika]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *