Επικαιρότητα

Καλπάζει η ανεργία στην Ευρώπη, κλείνει η American Express στην Ελλάδα

american_express8Με τον εφιάλτη της ανεργίας βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη. Στη Βρετανία το ποσοστό των ανέργων έχει εκτιναχθεί και χιλιάδες είναι αυτοί που κατακλύζουν τα κέντρα ευρέσεως εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δέκα άνεργοι διεκδικούν μια και μοναδική θέση. Στη Μαδρίτη περίπου 50.000 Ισπανοί βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για μαζικές απολύσεις. Στη Ρωσία ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ απηύθυνε αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους επιχειρηματίες, υπογραμμίζοντας  ότι έχουν ηθικό χρέος να μην προχωρήσουν σε απολύσεις τη στιγμή που οι άνεργοι ξεπερνούν ήδη τα έξι εκατομμύρια.

Στους δρόμους 50.000 Ισπανοί

Η πρόβλεψη για ανεργία της τάξης του 16% το 2009 στην Ισπανία, κινητοποίησε για πρώτη φορά μαζικά τους κατοίκους της Βαρκελώνης που βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις μαζικές απολύσεις και την ανεργία.

Πρόκειται για την πρώτη διαδήλωση κατά της κυβέρνησης του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στη Μαδρίτη και χιλιάδες αστυνομικοί ζητώντας καλύτερους μισθούς.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται γιατί, όπως υποστηρίζουν, πληρώνονται λιγότερο από άλλους συναδέλφους τους, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, όμως δηλώνει ότι δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει το αίτημά τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της περιορισμένης χρηματοδότησης.

Ρωσία: Κόβουν από τις διακοπές

Στη Ρωσία, η ανεργία έφθασε τα 6.1 εκατομμύρια- ποσοστό άνω του 8% του εργαζόμενου πληθυσμού.
Σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία Τουρισμού, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι πολίτες θα κάνουν δραστικές περικοπές από τις διακοπές τους, μειώνοντας τον συνολικό αριθμό τους κατά 20-25%.

Kλείνει η American Express στην Ελλάδα

Στην αναστολή της λειτουργίας της στην Ελλάδα αποφάσισε να προχωρήσει η τράπεζα Αmerican Εxpress, έχοντας συμπληρώσει 88 λειτουργίας στη χώρα μας. Η απόφαση της τράπεζας να αποχωρήσει οριστικά από το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, θα δημιουργήσει ραγδαίες αλυσιδωτές αντιδράσεις με συνέπειες σε όλους τους τομείς της Οικονομίας. Η απόφαση αυτή οδήγησε σε αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, με αποτέλεσμα σήμερα Δευτέρα, ΟΤΟΕ, ΓΣΕΕ και το Σωματείο Εργαζομένων στην Αmerican Εxpress να δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *